Vágólapra másolva!
Sérülés miatt veszélybe került Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita szereplése a december 5-én rajtoló svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon.

„Kovacsics Anikónak egy korábbi vádliizom-szakadása újult ki, és rehabilitációja azonnal megkezdődött a Sportkórházban. Dr. Tállay András, az MKSZ Elnökségének sportegészségügyért felelős tagja, valamint Dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa egyaránt elmondták, hogy csekély esélye van az Eb-szereplésre" - mondta Novák András, az MKSZ főtitkára.

„A két szakember Szucsánszki Zita diagnózisa kapcsán is egyeztetett, az orrcsonttörést szenvedett másik irányító kontinensviadalon való szereplésére szintén halvány, de valamennyivel komolyabb reményünk van. A válogatott szakmai stábja és az orvosok folyamatosan egyeztetnek, az előttünk álló napokban dől el, pontosan milyen kerettel utazik ki a magyar válogatott Svédországba."

Kovacsics Anikó Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Kim Rasmussen döntése alapján Planéta Szimonetta szerdán csatlakozik a csapathoz, amely Budapesten folytatja a felkészülést.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
december 5., hétfő:
18.30: Magyarország – Csehország (tv: M4 Sport)

december 7., szerda:
20.45: Dánia – Magyarország (tv: M4 Sport)

december 9., péntek:
18.30: Montenegró – Magyarország (tv: M4 Sport).