Ha Jamesnek nem megy, szenved a Cleveland

LeBron James és Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers, NBA, kosárlabda
OAKLAND, CA - JUNE 13: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers celebrates with teammate Kyrie Irving #2 after defeating the Golden State Warriors in Game 5 of the 2016 NBA Finals with a score of 112 to 97 at ORACLE Arena on June 13, 2016 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A keleti főcsoportot vezető címvédő Cleveland Cavaliers 113-94-re kikapott a vendég Los Angeles Clipperstől az észak-amerikai kosárlabdaliga csütörtöki játéknapján. Nem volt nagy napja James királynak.

A címvédő Cavs jobban kezdett a szezont remek formában kezdő Clippers ellen, de

a két középső negyedben a kaliforniaiak majdnem 25 pontot vertek a Clevelandre.

Az utolsó negyedben csak arra kellet figyelniük, hogy ne engedjék túl közel a Kyrie Irving 28 pontjával hajtott listavezetőt, és ez végül össze is jött. A Los Angelesiek legjobb dobója JJ Reddick volt, a vendégeknél LeBron James ezúttal megállt 16 pontnál (mindössze 35 százalékkal dobott mezőnyből az ohiói sztár).

LeBron James és Kyrie Irving Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

A Utah Jazz csapatának megszakadt a négy győzelemből álló sorozata, miután alulmaradt a Miami Heattel szemben.

A 12 győzelem után alulmaradt Golden State vezérét, az előző két szezon legjobbjává választott

Stephen Curryt három és fél perccel a második ráadás vége előtt kiállították,

a csapat másik ásza, Kevin Durant 39 pontig jutott. A texasiaknál James Harden 29 ponttal, 15 lepattanóval és 13 gólpasszal rukkolt elő. A meccsen a két gárda 88 (44-44) triplakísérletet mutatott be, a Warriors előzőleg november 4-én hagyta el vesztesen a parkettet.

A sereghajtó Dallas utóbbi 11 mérkőzéséből a tizediket vesztette el, ezúttal a délkeleti csoportot vezető Charlotte otthonában. A sérült Dirk Nowitzkit ezúttal is nélkülöző Mavericks 3/15-ös győzelmi mérleggel szerénykedik.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Dallas Mavericks 97-87
Brooklyn Nets-Milwaukee Bucks 93-111
Cleveland Cavaliers-Los Angeles Clippers 94-113
Memphis Grizzlies-Orlando Magic 95-94
Utah Jazz-Miami Heat 110-111

Golden State Warriors-Houston Rockets 127-132 - kétszeri hosszabbítás után