Vágólapra másolva!
Nagy az eufória a cseh női kézilabda-válogatottnál, amely a svédországi Európa-bajnokságon 27-22-re nyert Magyarország ellen. A csehek kapitánya a védekezésüket dicsérte, a magyarokat irányító Kim Rasmussen pedig elismerte, hogy az ellenfél megérdemelten nyert.

"Megcsináltuk, amiről csak álmodtunk előtte. Ez hihetetlen érzés, a lányokkal mindent kiadtunk magunkból ezért a győzelemért" - idézte a négy góllal záró Petra Adámkovát az Idnes.cz nevű cseh oldal. A csehek ünnepi hangulata érthető, ugyanis a csapat korábban egyszer sem nyert a magyarok ellen, de tizedik kísérletre ez összejött.

A védekezés volt a kulcs

úgyhogy Montenegró ellen is pontokra van szükségünk" - nyilatkozta Jan Basny, a csehek szövetségi kapitánya.

Basny dicsérte csapata védekezését, mert ezzel sikerült elbizonytalanítani a magyarokat, akik hiába vezettek a második félidő elején, a csehek újra elkezdtek koncentrálabban játszani, és ezzel a maguk javára fordították a meccset.

Ezúttal Görbicz is kevés volt a sikerhez Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasmussen szerint is megérdemelték

A magyar csapat dán szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen úgy látta, a csehek okosabban játszottak, és megérdemeltek nyertek. "Néha nem tudtuk, mit kell játszanunk" - hangzott egy sokatmondó mondat Görbicz Anitától.

A magyar csapat szerdán 20.45-től Dánia ellen folytatja, az északiak az első körben 22-21-re nyertek Montenegró ellen.