Hihetetlen végjátékban nyertek a franciák a kézi-Eb-n

685690883 handball Horizontal
France's players run to celebrate with their teammate Allison Pineau (L) moments after she scored a goal in the last seconds to win the Women's European Handball Championship Group I match between Spain and France in Gothenburg, Sweden on December 10, 2016. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A mérkőzésen a francia válogatott mindössze kétszer vezetett: először a meccs elején kettő-egyre, utoljára pedig a lefújás pillanatában, amikor Allison Pineau a saját kilenceséről az üres spanyol kapuba dobta a labdát.

A francia válogatott 23-22-re legyőzte Spanyolországot a női kézilabda Európa-bajnokság középdőntőjének első fordulójában. A spanyolok ezzel gyakorlatilag kiszálltak a továbbjutásért folytatott versenyből.

Pedig a spanyolok - főleg az első harminc percben - remekül játszottak, a kiválóan védő Silvia Navarro előtt nagyon jól dolgozott a védelem, elől pedig a négy gólig jutó Nerea Pena és a hármat vágó Mireya González tolta a csapat szekerét. Négy gólos spanyol előnnyel (14-10) fordultak a csapatok.

Feladni? Szó sem lehet róla!

A második félidő viszont a franciákról, és főleg az ebben a játékrészben hat gólig jutó Allison Pineau-ról szólt, aki végül kilenc gólt szerzett - hetet hétméteresből, de a két akció gólja közül az utolsó sorsdöntő lett.

18-18-nál érték utol a spanyolokat, és ettől fogva minden Penáék minden találatára volt válaszuk. Az utolsó három percben előbb egy páros kiállítást fújtak be a bírók,

majd 22-21-nél Alexandrina Cabralt küldték ki, Pineau pedig a hetedik büntetőjét is bevágta.

A spanyoloknak tíz másodpercük maradt, hogy megszerezzék a győztes gólt. Lehozták Navarrót is, de egy lépéshiba miatt elvesztették a labdát, és ahelyett, hogy Pineua-t bármilyen eszközzel megakadályozták volna, hogy kapura lőjön, csak szaladtak vissza - a franciák irányítója pedig a saját kilenceséről a spanyolok kapujába ívelt. Így:

Eredmények:
Franciaország–Spanyolország 23-22 (14-10)
Hollandia–Svédország 33-30 (14-13)
Németország–Szerbia 26-19 (14-10)

A göteborgi középdöntős csoport állása így az első kör után:
1. Németország 4 pont (76-68), 2. Franciaország 4 (62-60), 3. Hollandia 4 (78-77), 4. Svédország 3 (85-82), 5. Szerbia 3 (74-79). 6. Spanyolország 0