Spanyol-német döntetlen és holland siker a kézi-Eb középdöntőjében

685690887 handball Horizontal
Netherlands' players celebrate their victory after the Women's European Handball Championship Group I match between Serbia and Netherlands in Gothenburg, Sweden on December 12, 2016. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A spanyolok döntetlent játszottak a németekkel, míg a hollandok könnyedén verték a szerbeket hétfőn a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének I-es, göteborgi csoportjában.

A németek 18-14-es hátrányból zárkóztak fel, és a győzelmet is megszerezhették volna, ám 45 másodperccel a vége előtt Svenja Huber hétméterest hibázott. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a csapat egyik legjobbja, Carmen Martín az első félidőben megsérült.

Így a végül hét gólig jutó ferencvárosi átlövő, Nerea Pena jóformán egyedül marad a gólszerzés terhével, ami kevésnek bizonyult a németek ellen.

A spanyoloknak nem kenyerük a végjáték ebben a szakaszban: az előző fordulóban szinte végig vezettek a franciák ellen, végül azonban egy üres kapus góllal kikaptak. Az újabb vereség azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel a csoport utolsó helyén fejezik be a tornát.

Az utolsó fordulóban éppen azzal a holland válogatottal találkoznak majd, amelyik egyre magabiztosabb, ezúttal a csoportkörben még remeklő (5 ponttal megnyerő) Szerbiát intézték el nagyon könnyedén. A Győri Audi ETO két holland sztárja közül ezúttal a 100. válogatott meccsén szereplő, és hat gólt szerző Yvette Broch volt a főszereplő.

Cornelia Groot ezúttal egy félidőnél is kevesebbet töltött a pályán, és nem lőtt gólt.

A házigazda svéd válogatott 21-19-re kikapott a francia csapattól a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének I-es, göteborgi csoportjában.

A legutóbb bronzérmes hazaiak így már biztosan nem juthatnak az elődöntőbe.

Eredmények:
középdöntő, I. csoport (Göteborg), 2. forduló:
Spanyolország-Németország 20-20 (12-9)
Hollandia-Szerbia 35-27 (17-12)
Svédország-Franciaország 21-19 (12-10)