Clevelandben sem termett babér a Bucksnak

Milwaukee Bucks v Cleveland Cavaliers GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport USA Ohio Cleveland - Ohio Taking a Shot - Sport Making a Basket Milwaukee Bucks Cleveland Cavaliers NBA Quicken Loans Arena Basketball - NBA Pro Second Half - Sport
CLEVELAND, OH - DECEMBER 2: Kyrie Irving #2 of the Cleveland Cavaliers shoots over Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks during the second half at Quicken Loans Arena on December 2, 2014 in Cleveland, Ohio. The Cavaliers defeated the Bucks 111-108. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Jason Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers két napon belül kétszer győzte le a Milwaukee Bucksot, LeBron Jamesék ezúttal hazai pályán győztek. 

A sérült JR Smith (eltörte a jobb hüvelykujját) és a térdét fájlaló Kevin Love nélkül kiálló Cleveland Cavaliers, ahogy kedden úgy szerdán este is legyőzte (113-102) a Milwaukee Bucks gárdáját, és ezúttal még hosszabbításra sem volt szükség.

A hazai csapatban a 31 pontig és karriercsúcsot jelentő 13 asszisztig jutó Kyrie Irving, valamint az ezúttal egyetlen rekordot sem átíró, 29 pontig jutó LeBron James volt a legeredményesebb. A vendégeknél a 28 pontot szerző Giannis Antetokounmpo és a 27-ig jutó Jabari Parker volt a legjobb.

Impozáns statisztika:

A Memphis egy 13-0-ás és 14-0-s rohamnak, no meg Marc Gasol idényrekordot jelentő 38 pontjának köszönhetően simán nyert a Detroit Pistons otthonában.

A remeklő Marc Gasol:

A Minnesota április óta először tudott egymás után két meccset nyerni, ezúttal (a Phoenix Suns után) az Atlanta Hawksot gyűrték le idegenben, méghozzá pompás csapatjátékkal: a kezdő ötös valamennyi tagja tíz pont fölé jutott. Külön kiemelendő Karl-Anthony Towns, aki 17 pontja mellé 18 lepattanót is összegyűjtött. A Hawksnak nagyon nem megy otthon: utóbbi hét hazai találkozójukból a hatodikat veszítették el.

Bemutatjuk Karl-Anthony Townst:

A Houston Rockets a keddi San Antonio elleni vereség után visszatért a győztesek útjára, és a 27 pontot és 14 gólpasszt jegyző James Harde vezérletével legyőzték a Phoenixet. A Rockets ezzel a legutóbbi 12 meccséből 11-et nyert meg.

11/12!

Russel Westbrook már megint nem tudott megálljt parancsolni a kezének: az Oklahoma City Thunder sztárja ezúttal 42 pontot termelt a New Orleans elleni győztes meccsen, és ehhez még hozzácsapott 10 lepattanót is.

A Pelicans részéről a 34 pontot és 15 lepattanót jegyző Anthony Davis teljesítménye érdemel külön is említést.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers–Milwaukee Bucks 113-102
Atlanta Hawks–Minnesota Timberwolves 84-92
Detroit Pistons–Memphis Grizzlies 86-98
Chicago Bulls–Washington Wizards 97-107
New Orleans Pelicans–Oklahoma City Thunder 110-121
Utah Jazz–Sacramento Kings 93-94
Phoenix Suns–Houston Rockets 111-125
Portland TrailBlazers–Dallas Mavericks 95-96