Kézivébé nélkül maradnak a németek

Fabian Wiede, kézilabda
Fabian Wiede of Germany is filmed by a French TV cameraman after loosing the Men's Semifinal match between France and Germany of the Handball events during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro, Brazil, 19 August 2016. Photo: Lukas Schulze /dpa
Vágólapra másolva!
Németországban nem lesz televíziós közvetítés a Franciaországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságról, amelynek az Európa-bajnok német válogatott az egyik esélyese.

A jogtulajdonos Bein Sport és a német televízió-társaságok közötti nézeteltérés miatt már a 2015-ös katari férfi, valamint a dániai női világbajnokság mérkőzéseit sem láthatták a német tévénézők.

A nemzetközi szövetség (IHF) többször próbált közvetíteni a felek között, először tavaly márciusban, Lipcsében, majd júniusban, Párizsban találkoztak az érintettek, de nem jártak sikerrel, mert a Bein Sport olyan technikai feltételeket támasztott, amelyet a németek nem voltak hajlandóak teljesíteni.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

Áthidaló megoldásként az egyik német bank - amely a Bundesliga névadó támogatója - megszerezte az internetes közvetítési jogokat, így a világhálón követhetőek lesznek a válogatott mérkőzései Németországban.

Az Európa-bajnok németek a C csoportban pénteken éppen a magyar csapattal játsszák első mérkőzésüket a világbajnokságon.

Könnyed francia győzelem

A brazilok elleni fölényes győzelemmel kezdte szereplését a hazai válogatott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A szerda esti párizsi nyitómérkőzésen a címvédő franciák 15 góllal, 31-16-ra verték dél-amerikai ellenfelüket. A C csoportba került magyar válogatott pénteken, Rouenban játssza első mérkőzését a német együttessel, majd a horvát, a chilei, a szaúd-arábiai és a fehérorosz csapat lesz az ellenfele.