Társoldalunk:

Kézivébé nélkül maradnak a németek

2017.01.12. 09:18

Németországban nem lesz televíziós közvetítés a Franciaországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságról, amelynek az Európa-bajnok német válogatott az egyik esélyese.

A jogtulajdonos Bein Sport és a német televízió-társaságok közötti nézeteltérés miatt már a 2015-ös katari férfi, valamint a dániai női világbajnokság mérkőzéseit sem láthatták a német tévénézők.

A nemzetközi szövetség (IHF) többször próbált közvetíteni a felek között, először tavaly márciusban, Lipcsében, majd júniusban, Párizsban találkoztak az érintettek, de nem jártak sikerrel, mert a Bein Sport olyan technikai feltételeket támasztott, amelyet a németek nem voltak hajlandóak teljesíteni.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

Áthidaló megoldásként az egyik német bank - amely a Bundesliga névadó támogatója - megszerezte az internetes közvetítési jogokat, így a világhálón követhetőek lesznek a válogatott mérkőzései Németországban.

Az Európa-bajnok németek a C csoportban pénteken éppen a magyar csapattal játsszák első mérkőzésüket a világbajnokságon.

Könnyed francia győzelem
A brazilok elleni fölényes győzelemmel kezdte szereplését a hazai válogatott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A szerda esti párizsi nyitómérkőzésen a címvédő franciák 15 góllal, 31-16-ra verték dél-amerikai ellenfelüket. A C csoportba került magyar válogatott pénteken, Rouenban játssza első mérkőzését a német együttessel, majd a horvát, a chilei, a szaúd-arábiai és a fehérorosz csapat lesz az ellenfele.