Vágólapra másolva!
Bokasérülése miatt továbbra is kérdéses a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitányának, Nagy Lászlónak a játéka a szombat esti, Horvátország elleni világbajnoki csoportmérkőzésen.

A 35 éves jobbátlövő bokája az Európa-bajnok német csapat ellen 27-23-ra elveszített pénteki meccs első félidejében sérült meg. Nagy László ezért nem is vett részt a válogatott szombati edzésén, helyette a szállodában pihent.

A gyakorlást megelőzően a csapatorvos Erdélyi Gábor elmondta, hogy ultrahanggal megvizsgálta a játékos bokarándulását, az ízülete stabil, de látható egy kisebb duzzanat. A doktor úgy fogalmazott, Nagy László szombat esti szereplésével kapcsolatban bizakodó, de

csak az Európa-bajnoki bronzérmes horvátok elleni meccs kezdete (20.45) előtt derül ki, hogy pályára léphet-e.

Hozzátette, kockáztatni nem fognak, mert a csapatra legalább további négy mérkőzés vár még a tornán.

Nagy László és a horvát Domagoj Duvnjak: vajon létrejön-e este a párharc? Forrás: MTI/Kovács Anikó

Erdélyi arról is beszélt, hogy a keret többi tagja egészséges, Bodó Richárdot sem hátráltatják már korábbi térdfájdalmai, és bár Ligetvári Patrik fogából letört egy darab, amikor az egyik német kézilabdázó könyökkel eltalálta az arcát, ez nem akadályozza a játékban.

Az orvos kiemelte, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, mivel az egészségügyi felszerelést egy külön mikrobusszal szállították Franciaországba.