Mikkel Hansen: Elszállt az agyam

Mikkel Hansen, kézilabda
Denmark's left back Mikkel Hansen (R) argues with Bahrain's pivot Mohamed Merza Salman during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Group D handball match Denmark vs Bahrain on January 18, 2017 at the AccorHotels Arena in Paris. / AFP PHOTO / Thomas SAMSON
Vágólapra másolva!
Súlyos szabálytalanságot követett el Mikkel Hansen a dánok világklasszis kézilabdázója a Bahrein elleni világbajnoki csoportmérkőzés utolsó percében. Örülhet, hogy könyököséért nem kék, csupán piros lapot kapott.

Meglepően szoros mérkőzésen mindössze négy góllal győzött a dán férfi kézilabda-válogatott Bahrein ellen a világbajnokság D csoportjának 4. fordulójában. Az ázsiai együttes a 46. percben is csupán egygólos hátrányban volt (24-23), az olimpiai bajnok végül 30-26-ra győzött, és továbbra is százszázalékos.

A mérkőzés harcosságát jól mutatja, hogy a dánok világklasszisa, Mikkel Hansen mindössze két gólig jutott, és az utolsó percben végleg besokallt attól, hogy keményen őrzik, és még sípszó után is ketten csimpaszkodnak rajta. Ezt úgy oldotta meg, hogy egy jobb könyökössel a padlóra küldte Mohamed Merza Salmant, a bírók pedig azonnal piros lappal sújtották.

„Most már mindegy, hogy túlreagáltam vagy sem, elszállt az agyam. Kicsit bölcsebb is lehettem volna. De utólag megnézve a videót nem hiszem, hogy olyan súlyos volt az eset, hogy ellenfelemnek repülnie kellett" – nyilatkozta a meccs után Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen és Mohamed Merza Salman összetűzése Forrás: AFP/Thomas Samson

A dán sajtó annak örült, hogy csak pirosat, és nem kék lapot kapott, azzal együtt ugyanis már fegyelmi eljárás, és minden bizonnyal eltiltás is járt volna.

A D csoport szerdai eredményei:
Svédország - Katar 36-25 (19-12)
Egyiptom - Argentína 31-26 (13-10)
Dánia - Bahrein 30-26 (17-13)

A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Dánia 8
2. (már továbbjutott) Svédország 6 (129-85)
3. (már továbbjutott) Egyiptom 6 (112-110)
4. (már továbbjutott) Katar 4
5. Bahrein 0 (93-126)
6. Argentína 0 (82-120).