Hetet vágott a Penguins, megvan Sedin 1000. pontja

Pittsburgh Penguins v Montreal Canadiens GettyImageRank2 2016 action Bell Centre Canada ICE HOCKEY indoor Montreal Montreal Canadiens National Hockey League NHL People Pittsburgh Penguins Pro Hockey Professional Sport SPORT Sports Team
MONTREAL, QC - JANUARY 18: Olli Maatta #3 of the Pittsburgh Penguins celebrates his third period goal with teammates on the bench during the NHL game against the Montreal Canadiens at the Bell Centre on January 18, 2017 in Montreal, Quebec, Canada. The Pittsburgh Penguins defeated the Montreal Canadiens 4-1. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins idegenben nyert 7-1-re a Carolina Hurricans ellen, a többi meccsen nem potyogtak így a gólok, de egy svéd legenda enélkül is mérföldkőhöz érkezett.

164 ütött góljával a Pittsburgh Penguins csapata számít jelenleg a leggólerősebbnek az NHL-ben, és péntek este újra bizonyították, hogy minden védelemnek van oka félni, amelyik szembekerül velük. Az első harmadot még megúszta 0-1-el a Hurricanes, a következő húsz percben azonban négyet kaptak, a két középső gólt ráadásul 18 másodpercen belül.

Fájó lehet ilyen gólokat kapni:

A Hurricanes csak 0-6 után tudott szépíteni. A Pens az utolsó három, egyaránt megnyert meccsén összesen 19 gólt vágott.

A Vancouver Canucks hazai pályán verte 2-1-re a Florida Pantherst, és a győzelem mellett egy klubtörténeti rekordot is ünnepelhettek a kanadaiak: az egyenlítő gólt szerző Henrik Sedin lett ugyanis a klub történetének első játékosa, aki elérte az 1000 pontot.

Még a nagy Roberto Luongo is gratulált:

A ligaelső Washington Capitals Marian Hossa 1:26-tal az utolsó dudaszó előtt ütött góljával nyert minimális különbséggel a Boston Bruins otthonában.

A Buffalo Sabres hosszabbításban verte otthon a Detroit Redwingset, a győztes gólt Kyle Okposo ütötte a ráadás ötödik percében. Ennél több izgalom már csak Edmontonban volt, ahonnan az utóbbi hat meccséből az ötödiket megnyerő Nashville Predators vitte el a két pontot szétlövés után.

A győztes rávezetés Edomontonban:

Eredmények:
Carolina Hurricanes-Pittsburgh Penguins 1-7
Boston Bruins-Washington Capitals 0-1
Edmonton Oilers-Nashville Predators 2-3 (szétlövéssel)
Buffalo Sabres-Detroit Redwings 3-2 (h.u.)
Vancouver Canucks-Florida Panthers 2-1
New Jersey Devils-Montreal Canadisns 1-3