Vállalja a felelősséget a megalázott német kapitány

Dagur Sigurdsson, kézilabda
Germany's coach Dagur Sigurdsson reacts during the Men's 2016 EHF European Handball Championships between Germany and Slovenia in Centennial Hall in Wroclaw on January 20, 2016.
Vágólapra másolva!
Magát hibáztatja Dagur Sigurdsson, az Európa-bajnok német férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, mert csapata vasárnap a nyolcaddöntőben búcsúzott a franciaországi világbajnokságtól.

"Minden mérkőzésen előfordulnak hibák. Az utolsó kényes szituációban időt akartam kérni, hogy elmondjam a védőjátékosainknak a taktikát, de arra gondoltam, ezzel a katariaknak is lehetőséget adok, hogy cseréljenek védekezésben, ezért haboztam" – nyilatkozta az izlandi edző az előző világbajnokságon ezüstérmes Katartól elszenvedett 21-20-as vereség után.

"Túl sokat hibáztunk, és én is elkövettem néhány baklövést. Az egész meccsen vezettünk, a második félidő közepén már négy góllal is, szóval a kiesés nagyon nagy csalódás számunkra. A végén volt esélyünk gólt szerezni, de hibáztunk" – tette hozzá Dagur Sigurdsson, aki

a torna eredményétől függetlenül távozik posztjáról, és Japán válogatottjának irányítását veszi át.

Kollégája, Valero Rivera úgy fogalmazott, "nagyon boldog vagyok, ez egy nagy nap a katari sport számára". A hazája, Spanyolország csapatát négy évvel ezelőtt világbajnoki címig vezető szövetségi kapitány hozzátette, ismét sikerült megmutatniuk, hogy a katari válogatott játékosai igazi csapatot alkotnak és tiszteletet érdemelnek.

Dagur Sigurdsson megégett az Eb-győztessel a vébén Forrás: AFP

"Kiváló mérkőzést játszottunk, a szünetben hátrányban voltunk, de a második félidőben a legjobb tudásunk szerint kézilabdáztunk, végül ezért sikerült nyernünk. Keményen dolgoztunk, és ez a győzelem sokat jelent számunkra" - nyilatkozta Rivera.

A katariak kedden 20.45-től a szlovénokkal játszanak a negyeddöntőben, Párizsban. A magyar csapat ellenfele Norvégia lesz ugyancsak kedden, 17 órától Albertville-ben.