Norvég és francia sztárokkal erősít a Veszprém

Horizontal
Kent Robin Třnnesen (L) of Norway shoots the ball against Croatia during the bronze medal match of the Men's 2016 EHF European Handball Championship between Croatia and Norway in Krakow on January 31, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Veszprémben már a jövő évi csapaton gondolkodnak, és két, pont jó korban levő sztárjátékossal igyekeznek felfrissíteni az idősödő keretet. Egyre nemzetközibb lesz a magyar kézibajnok.

A magyar válogatott Norvégiával találkozik a világbajnokság negyeddöntőjében, és az ellenfélnél lesz egy játékos, aki a norvég sajtó szerint számos leendő csapattársával néz majd szembe: Kent Robin Tonnesen, a norvégok jobbátlövője a hírek szerint megegyezett a veszprémiekkel.

A 25 éves játékos jelenleg a Füchse Berlin játékosa, és a norvég Tv2 azt írja róla, nem most érdeklődik iránta először a magyar csapat, amely már másfél évvel ezelőtt is ajánlatot tett érte, de a Wetzlartól akkor Berlinbe költözött.

A norvég jobbátlövő a Füchsénél olyan súlyos sérülést szenvedett, amely a karrierjét is veszélybe sodorta, de végül a műtétet sikeres rehabilitáció követte, így a játékos készen áll a játékra. A norvégok minden vb-meccsén pályára lépett, eddig 22 lövésből 11 gólja van.

Kent Robin Tonnesen nagy fogás lehet Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A balkezes mellé egy jobbkezes lövőt is kinézett a Telekom Veszprém: hetek óta téma, hogy az egykori francia csodagyereket, William Accambray-t szeretné leigazolni a magyar bajnok.

A francia játékost sokan az egyik legígéretesebb balátlövőnek tartották, de a Montpellier-ből Párizsba való átigazolása nem sikerült a legjobban. A sztárcsapatban sokkal kevesebb lehetőséget kap, ráadásul egy roppant súlyos sérülése is volt, ami miatt az olimpiára nem is utazott ki a franciákkal.

Mostanában többet játszik, visszakerült a válogatottba is, de a L'Equipe szerint elégedetlen a neki jutó játékpercekkel, ezért fontolgatja a veszprémiek ajánlatát.