Hetedik lett a világbajnokságon a kéziválogatott

Császár Gábor, kézilabda
Rouen, 2017. január 15. Császár Gábor (b) és a horvát Domagoj Duvnjak a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Magyarország mérkőzésen Rouenban 2017. január 14-én. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Vágólapra másolva!
A címvédő és olimpiai ezüstérmes, házigazda francia válogatott bejutott az elődöntőbe a férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a keddi negyeddöntőben három góllal legyőzte a svéd csapatot Villeneuve-d'Ascqban. Szlovénia legyőzte Katart, így a magyar válogatott a vb 7. helyén végzett.

A 27 500 néző - teltház - előtt lejátszott összecsapáson a szünetben még a svédeknél volt az előny, és végig szorosan alakult a mérkőzés. A franciák a hajrában jobban összpontosítottak, és a svédekben nem volt még egy nagy feltámadás, így Franciaország jutott az elődöntőbe, ahol Szlovéniával találkozik.

A szlovénok nagyon simán, végig vezetve verték Katart,

ezzel pedig eldőlt, hogy a magyar csapat a 7. helyen végez a világbajnokságon, mert Katart megelőzi

(nem rendeznek helyosztókat a 7-8. helyért).

Duvnjakék elődöntősök, mi a 7. helyen végeztünk Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

A horvátok is úgy győzték le Spanyolországot, hogy végig irányították a mérkőzést, de a hajrában nagyon feljöttek a spanyolok, sőt az utolsó támadásnál labádjuk volt az egyenlítéshez, de a horvátok kivédekezték, és bejutottak az elődöntőbe, ahol Norvégiával találkoznak.

Férfi kézilabda-vb, negyeddöntők:
Franciaország-Svédország 33-30 (15-16)
Norvégia-MAGYARORSZÁG 31-28 (17-10)
Szlovénia-Katar 32-30 (18-15)
Horvátország-Spanyolország 30-29 (17-15)

Az elődöntőben: Horvátország-Norvégia, Franciaország-Szlovénia

szombat: a 3. helyért 20.45
vasárnap: döntő 17.30 (Sport1)