A női pólósok ötméteresekkel verték az olaszokat

Czigány Dóra; Takács Orsolya; Antal Dóra, női vízilabda, Magyarország - Ausztrália, Rio 2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Czigány Dóra, Takács Orsolya és Antal Dóra (b-j) a Rio de Janeiró-i nyári olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Ausztrália mérkőzés végén az Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 15-én. A magyar válogatott 8-8-as döntetlent követően ötméteresekkel 13-11-re legyőzte az ausztrál csapatot, így készülhet az elődöntőre. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ötméterespárbajban nyerte meg mérkőzését a magyar női vízilabda-válogatott az olasz csapat ellen a világliga-sorozat európai csoportselejtezőjének keddi játéknapján, Budapesten. Öt másodperccel a vége előtt egyenlítettünk. 

női világliga, európai selejtező, B csoport:
Magyarország-Olaszország 13-11 (2-3, 2-2, 2-3, 4-2 - ötméteresekkel 3-1)
a magyar góldobók: Szilágyi 3, Csabai, Szücs, Czigány 2-2, Keszthelyi 1, büntetőből Bujka, Czigány és Szilágyi volt eredményes

A Szőnyi úti Laky Károly Uszodában rendezett meccsen a tavaly Európa-bajnok magyarok és a riói nyári olimpián ezüstérmes olaszok összecsapása vendéggóllal indult, és az olaszok szinte végig vezetni tudtak a meccsen. Öt másodperccel a vége előtt sikerült az egyenlítés Czigány révén, a vl-szabályok szerint pedig - mivel döntetlen nem lehet - következtek a büntetők.

Az ötmétereseket a magyarok lőtték jobban, így összesítésben 13-11-re győztek.

Czigány Dóra egyenlített a végén Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott, amely első csoportmeccsén, november 29-én 16-6-ra nyert idegenben a csoport harmadik tagja, a francia csapat ellen, a következő körben őket fogadja idehaza, február 21-én. A befejező mérkőzést április 19-én az olaszok otthonában vívja a magyar csapat, amely vezeti a csoportot.

A két európai hármasból az első helyezettek, valamint a jobb második jut a világliga júniusi Szuperdöntőjébe. A vl-ben a rendes játékidőben elért győzelem 3, a büntetőpárbajban kiharcolt siker 2 pontot ér, míg az ötméteresekkel alulmaradó csapatnak 1 pont jár.