Vágólapra másolva!
Az új-zélandi New Zealand Breakers bajnoki mérkőzésén a csapat amerikai játékosának, Akil Mitchellnek olyan szerencsétlenül kapott bele egyik ellenfele a szemébe, hogy kiugrott a szemgolyója.

A Breakers az ausztrál ligában szerepel, és hazai pályán játszott bajnokit, amikor a súlyos sérülés történt. Az amerikai kosaras a szemét eltakarva azonnal összerogyott. A bizarr, sőt már-már vérfagyasztó részletekre Mitchell így emlékszik vissza:

"A tenyeremben éreztem, hogy az arcomon van a szemgolyóm. Még láttam vele" – idézi Mitchellt a BBC. – Ó, gondoltam, ember, hát ez elég rossz. Aztán éreztem, hogy nincs a helyén a szemem, úgyhogy ekkor egy kicsit megijedtem."

Az ijedtségét fokozhatta, hogy a csapattársai hangosan kiabáltak a mentőkért, a nézőtéren pedig voltak páran, akik sokkot kaptak. A 24 éves játékost azonnal kórházba szállították, fájdalomcsillapítót és szemcseppet kapott, majd "éreztem, hogy a szemgolyót visszatették a helyére. Hát az sem volt kellemes" – írta le érzékletesen a történteket Mitchell.

A játékost még aznap hazaengedték a kórházból, és hamarosan már a Twitteren jelentkezett be, megköszönve a támogatást, és mindenkit megnyugtatva, hogy rendben van a látása.

Az orvosok szerint még vár rá néhány teszt, de aztán hamarosan visszatérhet a pályára.