Aláírt új csapatához a győriek állapotos világsztárja

Heidi Löke, kézilabda
Hungarian Gyor Audi ETO's Heidi Loke scores a goal during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Heidi Löke aláírt új klubjához, a norvég Storhamarhoz, így biztossá vált, hogy ha vissza is tér a pályára terhessége után, azt nem a Győri ETO-ban teszi.

A győriekkel kétszeres BL-győztes beálló a szezont még a magyar bajnoknál kezdte meg, de kiderült, hogy állapotos, és bejelentették, hogy ebben a szezonban már nem lép pályára. Arról azonban nem volt szó, hogy a szülés után ne térhetne vissza Győrbe (annyit azért lehetett tudni, hogy házat épít Sandefjordban), ám most már ez is biztossá vált.

Löke 34 éves, de elképesztő adottságainak köszönhetően

még szülés után is bőven elég jó lehet ahhoz, hogy a legmagasabb szinten kézilabdázzon.

A válogatottal és klubjaival mindent megnyerő beállós új klubja, a norvég bajnokság 5. helyén álló Storhamar (itt játszik Juhász Gabriella is) meccsének szünetében írta alá szerződését.

Az NSO azt írja, a Storhamar nem kapta meg az első osztályban induláshoz szükséges klublicencet, mert nem teljesítette a pénzügyi feltételeket, ám végül mégis elindulhatott. Löke fizetését helyi vállalkozók dobják össze.

Heidi Löke 34 évesen is a világ legjobb beállója Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Löke együtt játszik majd testvérével, Lisével, akinek a férje a csapat vezetőedzője.