Vágólapra másolva!
Kercsó Árpádot nevezték ki az utánpótlás szakmai igazgatójának a Ferencváros jégkorongcsapatánál.

"Gyerekkoromban a legnagyobb szerelmem a Ferencváros volt, a jégkorong és a foci. Olyan mérkőzésük nem volt, aminek ne hallgattam volna a rádiós közvetítését. Egyet sajnálok, hogy a szüleim nem élték meg ezt a napot, hogy a Ferencvárosnál dolgozhatok" - hangsúlyozta Kercsó Árpád a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. A felnőtt jégkorong-válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya leszögezte: a 2004-es korosztálynál és a fiatalabbaknál "csodát szeretne csinálni", s biztos benne, közös munkával garantált a siker.

Kercsó Árpád (b.) beleveti magát a munkába Forrás: fradi.hu

Pap Gábor, a klub sportigazgatóságának elnöke kiemelte, hogy az FTC életében nagyon fontos az 1928 óta működő jégkorongszakosztály.

"Gyakorlatilag mi vagyunk a legidősebb szakosztály a magyar jégkorong életében, és a legeredményesebb csapat is. Bízom benne, hogy Kercsó Árpád érkezésével az utánpótlás gondoskodni fog róla, hogy ez így is maradjon" - mondta. Kiemelte, hogy a közeljövőben sátras jégpálya épül az utánpótlás számára a IX. kerületben, míg a népligeti sportcentrum fejlesztésében az első ütemben meg fog épülni a klub jégkorongcsarnoka. "Remélhetőleg három év múlva már ott játszhatja a felnőtt együttesünk hazai mérkőzéseit" - tette hozzá.

Mérföldkőnél

Hudák Gábor, a jégkorongszakosztály szakmai igazgatója mérföldkőnek nevezte ezt a napot.

"Volt szerencsém együtt dolgozni Kercsó Árpáddal a felnőttválogatottnál, és most végre sikerült leigazolni zöld-fehér színekbe.

Kitért rá, bízik benne, hogy továbbra is jól szerepel majd a MOL Liga negyeddöntőjében érdekelt felnőttegyüttes, amely kedden az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban idegenben került 1-0-s előnybe a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvékkel szemben.

Almássy Kornél, a szakosztály elnökségi tagja hangsúlyozta: a 2011 óta dolgozó vezetés célja az volt, hogy lépésről lépésre javítsák a hokisok lehetőségeit.

Rendkívül lényeges az infrastruktúra fejlesztése is, így fontos lesz a jégsátor megépülése és a csarnok elkészülése is a jövőben" - mondta.