Megvan a magyarok ellen megbukó dán kapitány utódja

Rhein-Neckar Loewen vs IFK Kristianstad HANDBALL TEAM MATCH
Coach of the Rhein-Neckar Loewen, Nikolaj Jacobsen, pictured during the Champions League handball match between Rhein-Neckar Loewen and IFK Kristianstad at the Fraport-Arena in Frankfurt am Main, Germany, 12 October 2016.
Vágólapra másolva!
A német bajnok Rhein-Neckar Löwen vezetőedzője, Nikolaj Jacobsen lett az olimpiai bajnok dán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A 45 éves edző megbízatása azonnali hatállyal életbe lépett, vagyis ő irányítja a dánokat az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar válogatott ellen május 4-én és 7-én.

Nikolaj Jacobsen, a dánok új szövetségi kapitánya Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Az eddigi szövetségi kapitány, az izlandi Gudmundur Gudmundsson szerződése augusztus 1-én járt volna le, de már korábban nyilvánosságra hozták, hogy nem hosszabbítanak vele. Vezetésével a dánok Rio de Janeiróban megnyerték az olimpiát, de a januári, franciaországi világbajnokságon már a nyolcaddöntőben kiestek, éppen a magyarokkal szemben.

Katasztrófa és haláltánc - a dán sajtó a kézikapitány fejét követeli

Jacobsen a kapitányi poszt mellett szeretné kitölteni a 2019 nyaráig szóló szerződését a Rhein-Neckar Löwennél, amely a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a MOL-Pick Szegedet fogadja.