Vágólapra másolva!
Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks német sztárja az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének hatodik játékosa, egyben első külföldi kosarasa lett, aki elérte a 30 ezer pontos határt.

A 19. NBA-szezonjában játszó, 38 éves játékosnak a Los Angeles Lakers elleni keddi hazai meccs előtt 20 pont hiányzott az újabb mérföldkőhöz, és mindössze 13 perc kellett neki, hogy elérje azt.

A végül 25 pontot szerző, 213 centis Nowitzki hosszú karrierjének legjobb első negyedét produkálta ezen az estén, 18 pontot dobott az első szakaszban, majd a második elején elsüllyesztett duplájával belépett a 30 ezresek klubjába, és a csarnok közönsége - sokan "Nowitzki 30K" feliratú pólóban érkeztek - felállva éltette őt.

"Lendületbe jöttem, de amikor láttam, hogy a 18. pontom után mindenki feláll, nagyon ideges lettem, és a következő dobásommal a gyűrűt sem találtam el. Amikor aztán sikerült, óriási érzés volt" - elevenítette fel a történteket a 2011-es bajnokcsapat vezére, aki

Kareem Abdul-Jabbarhoz, Karl Malone-hoz, Kobe Bryanthez, Michael Jordanhez és Wilt Chamberlainhez csatlakozott

a 30 ezresek klubjában.

Forrás: AFP

Malone (Utah Jazz) és Bryant (Lakers) után az 1999. február 5-én bemutatkozott Nowitzki a harmadik, aki egy klub színeiben érte el ezt a határt.

A Dallas sorozatban 14-edszer győzte le a Lakerst, amely egyhuzamban nyolc vereségnél tart.
Oklahoma Cityben a mesterlövészek listáját vezető

Russell Westbrook 58 pontos karriercsúcsot ért el,

ám a Thundernek ez is kevés volt a Portland ellen. Az olimpiai és világbajnok kosaras 39 mezőnykísérletéből 21 volt sikeres, és 16 büntetőjéből 13-at értékesített.

Eredmények:
Dallas Mavericks-Los Angeles Lakers 122-111
Oklahoma City Thunder-Portland Trail Blazers 121-126
Phoenix Suns-Washington Wizards 127-131