BL-csoportgyőzelemre tör a Ferencváros

Szöllősi-Zácsik Szandra, kézilabda, FTC
Budapest, 2017. február 25. A ferencvárosi Szöllősi-Zácsik Szandra a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójának FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz találkozóján a Ferencváros népligeti sportcsarnokában 2017. február 25-én. A Ferencváros 29-23-ra győzött. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő Győr és Ferencváros is remek helyzetben várja a középdöntő csoportkörének utolsó felvonását. A Győr már korábban bebiztosította magának az első helyet, most ugyanerre készül a Ferencváros is, amelynek hazai pályán ehhez le kellene győznie a montenegrói Buducnost Podgorica együttesét. A férfi BL-ben a csoportmérkőzések utolsó körében a Veszprém hazai pályán fogadja a német Flensburgot.

A világválogatottal egyenértekű győri csapattól szinte elvárás volt, hogy nyerje meg a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. csoportját.

Ambros Martin együttese jelenleg három pont előnnyel vezet a második helyezett norvég Larvik előtt.

A győriek vasárnap éppen Norvégiában játszanak, annak a meccsnek a presztízsen kívül nem sok tétje van.

A Győr mindenképpen az élen zárja a női kézilabda BL középdöntős csoportját. A képen Görbicz Anita Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Nem úgy az 1. csoportban szombaton esedékes Ferencváros-Buducnost Podgorica rangadónak. A mérkőzés előtt - kellemes meglepetésre - Elek Gábor csapata a csoportelső. Ebben a csoportban a legutóbbi játéknapon olyan szenzáció történt, amire nem sokan gondoltak és ami az FTC malmára hajtotta a vizet.

A középdöntős hatosban mindössze negyedik helyen álló francia Metz 42-28-ra elgázolta a sokkal esélyesebb macedón Vardar Skopjét.

Mivel a Ferencváros értekes döntetlent ért el a német Thüringer otthonában (29-29), a Fradi az utolsó forduló előtt is megőrizte vezető helyét ebben a középdöntő csoportban. Amennyiben a magyar csapat szombaton legyőzi a Podgoricát, egészen biztosan az első helyen zárja a középdöntőt. Bizakodásra adhat okot, hogy a Fradi idegeben is nyolc góllal verte meg szombati ellenfelét.

Fontos meccs előtt áll a Veszprém a német Flensburg ellen Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Bajnokok Ligájában a férfiaknál is ezen a hétvégén zárul a csoportkör.

Az A-csoportban a Veszprém legjobb esetben is harmadik lehet, amely az idényközi hullámzó teljesítmények után nem lenne kedvezőtlen a bakonyi együttesnek.

A jelenleg 16 ponttal harmadik helyen álló Veszprém mögött 15 ponttal az a német Flensburg a negyedik, amelynek otthonában tavaly ősszel a magyarok 24-24-es döntetlent értek el. Egy mostani diadallal a Nagy Lászlóék maradnának a csoport harmadik helyén, német győzelem esetén viszont helyet cserélne a két csapat a csoportban.

A mérkőzések alakulását az Origo Livescore alkalmazásával ön is követheti.