Társoldalunk:

Hanga a címvédő ellen is csillogott az Euroligában

2017.03.18. 13:22

Hanga Ádám volt a spanyol Baskonia Vitoria Gasteiz legjobbja a címvédő CSZKA Moszkva elleni győzelem során a férfi kosárlabda Euroliga pénteki játéknapján.

A sorozatban legutóbb negyedik baszk csapat a 26. fordulóban 13 126 néző előtt fogadta az orosz gárdát, és óriási csatában 79-78-ra nyert. A magyar csapatkapitány a kezdőötös tagjaként 25 perc alatt 15 pontot szerzett, ezzel együttese legjobbjának bizonyult.

A találkozó összefoglalója 2 percbe sűrítve:

"Legyőztük a tavalyi bajnokot, és mivel csupán négy meccs maradt az alapszakaszból, roppant fontos ez a győzelem a számunkra. Remek harmadik negyedet hoztunk 27-21-gyel, a megbeszélt taktikát játszottuk" - nyilatkozta a 27 éves légiós, hozzátéve, a mezőny nagyon egyben van, s a következő hetekben fog eldőlni a végső sorrend.

Hanga két remek megmozdulása - egy gólpassz a hatodik és egy tökéletes ütemű blokk a harmadik helyen - is bekerült a forduló tíz legszebb megmozdulását felvonultató összefogalóba. 

A spanyol bajnokságban a hétvégén pihenő Vitoria 15 győzelemmel és 11 vereséggel a tabella ötödik helyén áll. Az alapszakasz után a 16 csapatos mezőny nyolc legjobbja folytatja az április 18-án rajtoló negyeddöntőben.