Ismét bajnokok lettek a Jegesmedvék

Miskolc, 2017. március 18.
A miskolci Peter Sakaris (b) és a budapesti Mestyán István (j) a jégkorong MOL Liga döntőjének 3. mérkőzésén, a DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest összecsapáson a Miskolci Jégcsarnokban 2017. március 18-án.
MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2017. március 18. A miskolci Peter Sakaris (b) és a budapesti Mestyán István (j) a jégkorong MOL Liga döntőjének 3. mérkőzésén, a DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest összecsapáson a Miskolci Jégcsarnokban 2017. március 18-án. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A DVTK Jegesmedvék csapata sorozatban harmadszor zárt az élen a jégkorong MOL Ligában, miután a döntő ötödik mérkőzésén szerdán hazai pályán egygólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a MAC Budapestet, és ezzel 4-1-re megnyerte a párharcolt.

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
gólszerzők: Hajós (47.), Pavuk (59.), illetve Terbócs (34.)
A párharc végeredménye: 4-1, a DVTK Jegesmedvék javára.

A telt ház előtt lejátszott összecsapáson a hazaiak kezdtek jobban, ám sem ők, sem a harmad végére feljavuló vendégek nem találtak be az első húsz percben.

Óriási csatában nyerte meg a MOL-Ligát a DVTK Jegesmedvék csapata Forrás: MTI/Vajda János

A második felvonás jóval nagyobb iramban telt, és mindkét együttes jól, fegyelmezetten védekezett. A vezetést Terbócs István szerezte meg a fővárosiaknak egy remek egyéni megoldásból.
A záró felvonás 7. percében jött az egyenlítés Hajós Roland révén, aki a saját lövése után csapott le a korongra a határozatlan védők között. A MAC újra vezetést szerezhetett volna, ám Nagy Gergő büntetőt hibázott. Ez másfél perccel a dudaszó előtt bosszulta meg magát, amikor Pavuk Attila szemfüles mozdulattal juttatta Bálizs Bence kapujába a korongot. A hajrában kapus nélkül próbálkozott a MAC, ám kapuba találnia nem sikerült.