Mikler lehúzta a rolót az alapszakaszban

Mikler Roland, kézilabda
Hungary's goalkeeper Roland Mikler tries to make a save during the men's semi-final handball match Hungary vs Sweden for the London 2012 Olympics Games on August 10, 2012 at the Basketball Arena in London. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A címvédő Telekom Veszprém kézilabdázója, Mikler Roland volt a SEHA Liga alapszakaszának egyik legjobb kapusa. Amagyar válogatott játékos összesen 127 lövést hárított és 35 százalékos hatékonysággal védett.

Mikler dolgát bizonyára megkönnyítette, hogy a liga legjobb védelme játszott előtte, hiszen a veszprémiek 18 meccsen mindössze 458 gólt kaptak. Az alapszakasz mérkőzéseit átlagosan 2167 néző látta a helyszínen, a legtöbb szurkolót éppen Veszprémben regisztrálták, a kilenc hazai találkozón összesen több mint 32 ezren voltak.

Miklernek nem volt egyszerű gólt lőni Forrás: AFP/ODD ANDERSEN/Odd Andersen

A magyar csapat házigazdaként a lehetséges 27 pontból 25-öt begyűjtött, vagyis nyolc győzelemmel és egy döntetlennel zárt. Mivel az alapszakaszt a macedón Vardar Szkopje mögött a második helyen fejezte be, a jövő pénteki elődöntőben a harmadik Meskov Breszt lesz az ellenfele. A magyar válogatott Jamali Iman csapata rendezi a négyes döntőt, amelynek helyosztóit vasárnap játsszák.