Hornyák Ágnes pert nyert az ETO ellen

Hornyák Ágnes, kézilabda, Győri Audi ETO
Hungary's Agnes Hornyak (L) of KC Gyor AUDI ETO is pushed by Spanish Patricia Pinedo of SD Itxako in their womens Champions League match in the local sports hall on November 1, 2009. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Hornyák Ágnes pert nyert, Susann Müller viszont vesztett a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatával szemben, értesült a Kisalföld.

Az olimpiai 4. helyezett Hornyák Ágnes 2006 és 2015 között szerepelt a győri klub színeiben, így tagja volt az ETO első Bajnokok Ligája-győztes csapatának is. 2012 novemberében jelentette be, hogy babát vár (addig játszott is), majd miután kisfia 2013 áprilisában megszületett, a lehető leghamarabb visszatért a klubjához.

A klub azonban nem fizette ki neki a BL-prémiumot, emiatt az átlövő 2014 szeptemberében bírósághoz fordult, és első, majd másodfokon is nyert. A per végül hosszasan elhúzódott, de a Kisalföld értesülése szerint a héten a győriek eleget tettek a fizetési kötelezettségüknek.

Hornyák Ágnes 2006 és 2015 között erősítette a Győrt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ugyancsak bírósághoz fordult Susann Müller, mert véleménye szerint jogtalanul bontották fel a szerződését 2015 tavaszán. A magyar csapatban gyenge teljesítményt nyújtó német átlövővel hiába beszélgetett el Ambros Martín edző, aki a 2015. április 4-i, Szkopje elleni mérkőzés után kérdőre vonta játékosát.

Martin azt várta, hogy Müller pozitív választ ad, de a német játékos ehelyett leült a padra, és levette a cipőjét. Az edző ezt úgy értékelte, hogy Müller cserben hagyta a csapatát, majd miután a legközelebbi edzésre sem ment el, a klub felbontotta a szerződését.

Susann Müller Forrás: Gyorietokc.hu

Az átlövő sérülésre hivatkozott, de csupán április 9-től tudta igazolni keresőképtelenségét, így azzal, hogy néhány napig nem látogatta az edzéseket, kimerítette a szerződésszegés fogalmát. A bíróság első fokon elutasította a kérelmét, és bár a játékos ügyvédje jelezte, megfellebbezik a döntést, arra végül nem került sor.