Társoldalunk:

Nem bírtak a magyarok az olimpiai bajnokokkal felálló németekkel

2017.04.01. 16:55

A Tatabánya 31-28-ra kikapott a német Magdeburg csapatától a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton Győrben.

Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy mindkét csapat továbbjut a C csoportból, és játszhat a négyes döntőbe jutásért.

Férfi EHF Kupa, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, C csoport:
Grundfos Tatabánya KC-SC Magdeburg (német) 28-31 (12-17)
a Tatabánya gólszerzői: Bozovic 5, Szöllősi B., Vujovic 4-4, Pásztor, Ilyés, Grigoras, Szöllősi Sz. 3-3, Vranjes 2, Leimeter 1

Eleinte felváltva vezettek egy-egy góllal a csapatok, majd a 21. percre a pontosabban, hatékonyabban támadó németek négy találattal elhúztak (8-12). A Tatabánya csaknem hét percig nem talált a hálóba, és Vladan Matic vezetőedző időkérése után sem tudta tartani ellenfele tempóját (12-17).

A második felvonást remekül kezdte a magyar csapat (20-22), de a vendégek a hajrában ismét magabiztosan kézilabdáztak, és nem engedték ki a kezükből a sikert (28-31). Így a Tatabánya a csoport második helyén végzett.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Magdeburg olimpiai bajnok dán balátlövője, Michael Damgaard Nielsen volt 11 góllal. Rajta kívül a kapuban is állt egy dán olimpiai bajnok (Jannick Green), a mezőnyben pedig a vb-érmes klasszisok (Finn Lemke, Christian O'Sullivan) léptek pályára.

A csoport állása: 1. Magdeburg 11 pont/6 mérkőzés, 2. Tatabánya 8/6, 3. KIF Kolding (dán) 3/5, 4. Makkabi Castro Tel-Aviv (izraeli) 0/5

A négy négyes csoportból hat csapat jut tovább és - három párharcban - játszhat a négyes döntőbe kerülésért. A tornának biztos résztvevője a rendező német Göppingen.