Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged házigazdaként 33-24-re legyőzte a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének vasárnapi visszavágóján, így kettős győzelemmel továbbjutott.

Eredmény, Férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
MOL-Pick Szeged - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 33-24 (14-16)
a Szeged gólszerzői: Stas Skube 7, Källman 7, Gorbok 7, Balogh Zs. 4, Rodriguez 3, Buntic 2, Gaber 2, Bánhidi 1.
továbbjutott: a Szeged, kettős győzelemmel, 59-48-as összesítéssel.

Mivel Bánhidi Bence kisebb kézsérülése rendbe jött, a szegediek közül csak a horvát kapus, Marin Sego hiányzott a visszavágóról, amelyet az idegenbeli első meccs megnyerésének köszönhetően összesítésben kétgólos előnyről kezdett a csapat.

A kilencedik percben futott a pályán az első olyan dán támadás, amely végén nem született gól, de mivel a továbbiakban is rendkívül hatékonyan támadtak a vendégek, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért (4-7).

Jonas Källman hét gólig jutott Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Csapata csaknem hét percig nem szerzett gólt, majd az addig is pontosan célzó Szergej Gorbok újabb góljaival megkezdte a felzárkózást, de nem volt könnyű dolga, mert a lövések továbbra sem voltak kellően pontosak, ráadásul Sören Rasmussen kapus remekül védett. A szegedieknél José Manuel Sierra kevesebb bravúrra volt képes, ráadásul időn túli szabaddobásból is gólt kapott, így a Silkeborg a szünetben két góllal vezetett (14-16).

Támadásban és védekezésben is ragyogóan kezdte a második felvonást a Szeged, amely megfordította az állást, miközben ellenfele kilenc percen keresztül nem volt eredményes (20-17).

Sierra sokkal jobban védett, mint korábban, és a szlovén irányító, Stas Skube teljesítményének javulása is meglátszott a hazai csapat játékán.

Juan Carlos Pastor, a Szeged spanyol vezetőedzője Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Silkeborg nem adta fel a küzdelmet, de ahogyan az első meccsen, úgy a visszavágón is csupán a szegedi siker mértéke volt a kérdés az utolsó negyedórában. Stas Skube mellett Gorbok és Jonas Källman szerezte a hazai gólok többségét, Pedro Rodriguez pedig háromszor is eredményes volt kínai figurából. A vendégek legeredményesebb játékosának Nikolaj Markussen, valamint Stas Skube ikertestvére, Sebastian Skube bizonyult egyaránt hat góllal.

A Szeged végül kilenc találattal győzött, és története során negyedszer jutott a BL negyeddöntőjébe, ahol a francia Paris Saint-Germain együttesével találkozik. A párharc első meccse a csongrádi megyeszékhelyen, a visszavágó pedig Párizsban lesz.

A Montpellier lesz a Veszprém ellenfele

A francia Montpellier csapata lesz a Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A BL egyenes kieséses szakaszába a csoportkör alsóházából érkezett együttes kettős győzelemmel búcsúztatta a címvédő lengyel Vive Tauron Kielce csapatát a nyolcaddöntőben.


A negyeddöntő első mérkőzését Veszprémben, a visszavágót pedig a francia városban játsszák majd.


Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Vive Tauron Kielce (lengyel) - Montpellier HB (francia) 26-28 (15-11)
továbbjutott: a Montpellier kettős győzelemmel, 61-54-es összesítéssel.