Vágólapra másolva!
A korábban kijelölt zágrábi helyszín helyett Eszéken játssza a május 31. és június 4. közötti világbajnoki selejtezőmérkőzéseit a magyar női röplabda-válogatott.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a tornát végül az eszéki Dvorana Gradski csarnokban rendezik meg.

A nemzeti csapat kispadján ez lesz a márciusban kinevezett új szövetségi kapitány, az olasz Alberto Salomoni első hivatalos megméretése. A klubszinten az MTK-t irányító szakember a tavaly családi okok miatt lemondót belga Jan De Brandtot váltotta a 2015-ben Európa Liga-győztes, valamint a 2015-ös és az idei Európa-bajnokságra is kijutó együttes élén.

A magyar női röplabda-válogatott Forrás: Hunvolley.hu

Az olasz kapitány mellett Horváth András, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője lesz a másodedző.

A magyar válogatott az eszéki tornán a házigazda horvátok mellett Görögországgal, Ausztriával, Grúziával, valamint a csoport esélyesének számító, Európa-bajnoki címvédő Oroszországgal mérkőzik meg.

A selejtezőből az első helyezett jut ki a jövő ősszel Japánban sorra kerülő világbajnokságra, míg a második augusztus végén újabb selejtezőtornán vesz részt.

A nemzeti csapat a vb-selejtező után júliusban a World Grand Prix-ban szerepel Mexikóban és Venezuelában, azt követően pedig a szeptember 18-án rajtoló, Azerbajdzsánban és Grúziában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készül.

A világbajnoki selejtező programja:
május 31., szerda:
Görögország-Magyarország 17.30
június 1., csütörtök:
Ausztria-Magyarország 15.00
június 2., péntek:
Magyarország-Horvátország 20.00
június 3., szombat:
Oroszország-Magyarország 17.30
június 4., vasárnap:
Magyarország-Grúzia 15.00

A magyar válogatott kerete:
feladók: Bleicher Réka (Jászberényi RK), Kötél Zsanett (Penta Gödöllői RC), Tálas Zsuzsanna (Linamar-Békéscsabai RSE)
centerek: Bodnár Dorottya (Linamar-Békéscsabai RSE), Dobi Edina (Azerrail Baku, azeri), Leidgeb Noémi (Fatum Nyíregyháza), Nagy Eszter (1. VC Wiesbaden, német), Pintér Andrea (Jászberényi RK), Vacsi Evelin (Fatum Nyíregyháza)
ütők: Dékány Bernadett (CSM Bucuresti, román), Liliom Rita (Béziers VB, francia), Pallag Ágnes (Vandoeuvre Nancy VB, francia), Sándor Renáta (MTV Stuttgart, német), Soós Nikolett (Linamar-Békéscsabai RSE), Szakmáry Gréta (Linamar-Békéscsabai RSE), Szombathelyi Szandra (Fatum Nyíregyháza), Villám Lilla (Fatum Nyíregyháza)
liberók: Kötél Dóra (UTE), Molcsányi Rita (Linamar-Békéscsabai RSE), Szpin Renáta (Linamar-Békéscsabai RSE)