Az edző sem tudta, hogy egy csodakapus ül a kispadon

Tony Heeringson kézikapus
Tony Heeringson kézikapus
Vágólapra másolva!
A svéd Redbergslids IK férfi kézilabdacsapata 33-25-re nyert az Eskilstuna Guif elleni bajnokin úgy, hogy 35 perc után még 18-21 volt az állás. Ekkor kapust cseréltek a hazaiak, a szezon legjobb formájában lévő Tobias Thulin helyére beállt Tony Heeringson, és ezzel dőlt el a meccs. Hogy miért?

Az Aftonbladet szerint a cserekapus az utolsó 25 percben 16 lövésből 13-at megfogott (egy hetesre visszajött Thulin), így a csapat óriási fordítást bemutatva végül nyolc góllal győzött.

Rekordet: Tog 81 procent av skotten

Tony Heeringson stod för något av ett rekordinhopp mot Guif. Han tog 81(!) procent av skotten när Redbergslid vände och vann. - Var det 81 procent, utbrister Heeringson till C More. Nu är RIK på väg mot sin bästa säsong på 13 år.

A svéd bajnokságban ilyen szenzációs, 81 százalékos védési hatékonyságra emberemlékezet óta nem volt példa. A csapat 2003-ban volt bajnok utoljára, jelenleg a harmadik helyen áll, az alapszakaszban 2004 óta nem volt ennyire jó.

"Örülök, hogy nagy önbizalommal szerepelhetünk majd a rájátszásban. Azon leszek, hogy megtartsam a 81 százalékos teljesítményemet" – nevetett a kapus.