Veszprém-Szeged álomdöntő a kupában

Balogh Zsolt, pick szeged, MKB-MVM Veszprém, Magyar Kupa Döntő, kézilabda
Pécs, 2014. április 13. A szegedi Balogh Zsolt a labdával az MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged Magyar Kupa döntőjében Pécsen, a városi sportcsarnokban 2014. április 13-án. A veszprémi csapat sorozatban hatodszor, összesítésben pedig 23. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, miután a döntőben 27-21-re győzött. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Sorozatban hatodszor játszik egymással a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged a férfi kézilabda Magyar Kupa fináléjában, miután mindkét csapat megnyerte elődöntőjét a négyes döntőben.

Elsőként a címvédő Telekom Veszprém jutott a döntőbe. A debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő első napján, pénteken a veszprémiek 33-23-ra győzték le a Csurgó csapatát az elődöntőben.

A mérkőzés első perceiben a Csurgó vezetett, Faluvégi Rudolf többször is eredményes volt, majd a 11. percben 7-4-nél Javier Sabaté veszprémi vezetőedző időt kért. A címvédő -

amelyben ezúttal pihenőt kapott többek között Nagy László, Andreas Nilsson és Gasper Marguc is

- a 18. percben érte utol ellenfelét, Ancsin Gábor találatával lett 11-11 az állás.

Nagy László pihenhetett Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Gajic és Blagotinsek találataival már a huszonötszörös kupagyőztes Veszprém vezetett, a szünetben két gól volt az előnye, de a második félidő elején sem tudta jobban leszakítani ellenfelét. Sokáig tartotta magát a Csurgó, ám a veszprémiek végül felőrölték ellenfelüket, és tízgólos győzelemmel jutottak a szombati fináléba.

A mezőny legeredményesebb játékosa nyolc góllal a veszprémiek világbajnoki bronzérmes szlovén beállója, Blaz Blagotinsek volt.

Az esti meccsen a Mol-Pick Szeged a Tatabányát győzte le 28-20-ra az elődöntőben.

A Tatabánya csapatkapitánya, Harsányi Gergely combsérülés miatt a mostani szezonban már nem léphet pályára, így a kupaelődöntőt is ki kellett hagynia, a szegediek keretébe viszont sérülése után visszatért a horvát kapus, Marin Sego.

Tíz perc alatt háromgólos előnyt alakítottak ki a csongrádiak, amit a folytatásban magabiztosan őriztek, sőt a szünetig megdupláztak (16-10).

A sok hibával játszó tatabányaiak a 25. és a 43. perc között nem találtak a hálóba, ezt a lendületesen kézilabdázó ellenfelük remekül kihasználta, már 21-10-re is vezetett, végül pedig nyolc góllal győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa nyolc góllal a szegedi Balogh Zsolt volt.

Balogh Zsolt volt a legeredményesebb - jöhet a Veszprém Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szombaton 18. alkalommal találkozik a Magyar Kupa döntőjében a Veszprém és a Szeged. Az első párharcot 1982-ben a szegediek nyerték, majd 1993-ban, 2006-ban és 2008-ban is ők győztek, 13-szor viszont a veszprémiek nyertek.

A szombati program:
a 3. helyért: Grundfos Tatabánya KC-Csurgói KK 11.45
döntő: Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 14.15