Megvan az UVSE első európai kupagyőzelme

Budapest, 2017. április 15. A győztes UVSE játékosai a női vízilabda LEN Kupa döntőjében játszott UVSE - Padova mérkőzés végén a fővárosi Tüskecsarnokban 2017. április 15-én. Az UVSE története első európai kupagyőzelmét szerezte, miután 7-6-ra legyőzte az olasz együttest. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Története első európai kupagyőzelmét szerezte az UVSE női vízilabdacsapata, amely szombaton a LEN Kupa budapesti fináléjában 7-6-ra legyőzte az olasz Padova együttesét. Magyar női csapat legutóbb a 2005/06-os idényben nyert LEN Kupát, akkor a Honvéd. A LEN Kupa bronzérmét a Dunaújváros szerezte meg.

LEN Kupa, négyes döntő, döntő:
UVSE-Padova (olasz) 7-6 (4-2, 1-1, 2-2, 0-1)
gól: Van der Sloot, Kisteleki H. 2-2, Csabai, Takács V., Tóth I. 1-1, illetve Queirolo 2, Barzon, Galardi, Millo, Dario 1-1

Az olaszok kezdték jobban a találkozót, kétszer is vezettek a budapesti Tüske Uszodakomplexumban rendezett finálé elején, de az UVSE nem engedte ellépni riválisát. A nyitónegyed hajrájában Áts Bertalan tanítványai kétgólos előnyre tettek szert.

A második felvonást a tarthatatlan Tóth Ildikó találata vezette fel (5-2), olasz részről pedig egy bravúros egyéni megmozdulás volt a válasz.

A győztes UVSE játékosai a Tüskecsarnokban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A nagyszünet után az UVSE Kisteleki Hanna révén több mint tízperces gólcsendet tört meg, ez idő alatt Gangl Edina a kapuban tett róla, hogy a rivális ne tudjon közelebb kerülni. A negyed végén két gyors olasz gól adott okot hazai nyugtalanságra, de másodpercekkel a dudaszó előtt Kisteleki emberelőnyből a hálóba lőtt (7-5).

A zárófelvonásban az olasz csapat mintha kissé elfáradt volna, nem találta az ellenszert a kőkemény magyar védekezésre, ám támadásban az újpestieknek sem ment a játék. Nem sokkal a vége előtt "találtak" egy gólt az olaszok, amivel izgalmassá tették az utolsó perceket, de az eredmény nem változott.

bronzmérkőzés:
Dunaújváros - Hanti-Manszijszk (orosz) 17-10 (3-2, 6-1, 4-3, 4-4)