Vágólapra másolva!
Vas János bordasérülés miatt nem léphet pályára a dél-koreaiak elleni kedd délutáni mérkőzésen a kijevi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában. A csatár az osztrákok elleni hétfő esti, 3-1-es vereség során sérült meg, de így is végigjátszotta a találkozót.

A magyar szövetségtől kapott tájékoztatás szerint nem ez lesz az egyetlen változás a keretben, a szakmai stáb úgy döntött, hogy Rajna Miklós helyett ezúttal Bálizs Bence kezd a kapuban.

A magyar válogatott kapusedzője szerint a koreaiak nagyon gyorsan korcsolyáznak, sokat mozognak, jól vezetik a korongot és nagyon gyorsan képesek nyomást gyakorolni az ellenfélre, ezért ma minden bizonnyal nagyon gyors hokit láthatunk a jégen. Februárban egyébként játszottunk ellenük, de akkor a fiatalok kaptak szerepet.

Vas János nem játszhat Forrás: Fényes Gábor/MJSZ

"Úgy gondolom, hogy kihívás elé tudjuk őket állítani, még úgy is, hogy nekik volt egy szünnapjuk a meccs előtt. Rutinos kapussal rendelkeznek, aki megbízhatóan véd, és jól mozog, arra kell törekednünk, hogy minél többet játszunk a kapu előtt" - tette hozzá Jukka Kontsas.

A keddi program:
Kazahsztán - Lengyelország 12.30
Koreai Köztársaság - Magyarország 16.00
Ausztria - Ukrajna 19.30.