Csak a bajnok elleni győzelemmel van esély a BL-döntőre

OSC, SZolnoki Dózsa Közgép, vízilabda
Az OSC (kékben) újra a Szolnokkal kell, hogy farkasszemet nézzen
Vágólapra másolva!
Harmadik magyarként az OSC is ott lehet a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében, ha nyerni tud a főtáblás csoportkör szerdai, tizedik, vagyis utolsó fordulójában Szolnokon.

A május végi Final Sixnek eleve biztos résztvevője az amúgy a hatcsapatos csoportját, az A jelűt már korábban megnyerő, magyar bajnoki címvédő Szolnok, miként biztosította helyét a fináléban a másik főcsoportban, a B-ben vagy másodikként, vagy harmadikként végző Eger is. A hevesi gárda a befejező játéknapon a BL-címvédő horvát Jug Dubrovnikot fogadja, s győzelem esetén délszláv riválisa elé kerül.

Az OSC (kékben) újra a Szolnokkal kell, hogy farkasszemet nézzen Forrás: Mate Balogh

A budapesti döntőnek rendezőként nemcsak automatikusan résztvevője a legutóbb bronzérmes Szolnok, hanem csoportgyőztesként egyszersmind már "helyből" elődöntős is, vagyis a nyitónapon nem kell vízbe szállnia. Rajta kívül az A csoportból még két együttes juthat tovább, az egyik a görög Olympiakosz, a másik pedig vagy az olasz Brescia, vagy az OSC.

Az újbudai alakulat esetleges szolnoki győzelme önmagában nem elég, hatos döntős tagságához még az is szükségeltetik, hogy az otthon játszó Brescia kikapjon az Olympiakosztól, illetve döntetlen esetén az OSC-sikernek négygólosnak kell lennie.

A Final Sixnek május 25. és 27. között a Duna Aréna ad otthont.

A program:
Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10., utolsó forduló:
A csoport:
18.30 ó: Szolnoki Dózsa-Közgép - A-Híd OSC Újbuda
18.30 ó: Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög)
19.30 ó: Spandau 04 (német)-Olympic Nice (francia)
A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Szolnok 25, 2. (már továbbjutott) Olympiakosz 22, 3. Brescia 14, 3. OSC 12, 5. Spandau 4, 6. Nice 0

B csoport:
18.30 ó: Partizan Beograd (szerb)-CNA Barceloneta (spanyol)
19.00 ó: Hannover (német)-Pro Recco (olasz)
20.30 ó: ZF-Eger - Jug Dubrovnik (horvát)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Pro Recco 27 pont, 2. (már továbbjutott) Jug Dubrovnik (horvát) 17, 3. (már továbbjutott) ZF-Eger 15, 4. CNA Barceloneta (spanyol) 11, 5. Partizan Beograd (szerb) 4, 6. Hannover (német) 3