Vágólapra másolva!
Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint a dél-koreai csapat fegyelmezettebb volt, és ennek köszönheti a 3-1-es sikert a kijevi divízió I/A világbajnokság harmadik fordulójában.

"Egyszerű lenne az ázsiai mentalításra hivatkozni, hogy végig fegyelmezettek voltak, de valójában ez egy remekül felkészített, az edző által nagyon jól vezetett csapat. A dél-koreai sportág fejlesztési program működik, most itt vb-n tapasztalja meg mindenki, és jövőre ez a válogatott az olimpián szerepel majd" - fogalmazott az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Chernomaz. Hozzátette:

csapata nem volt ilyen fegyelmezett, 1-1 után nem volt lehetőség a gólszerzésre.

"A második bekapott gól után nehézzé vált a helyzetünk, és nem tudtuk megtörni a koreai csapatot" - mondta Chernomaz.

Jim Paek, a dél-koreaiak kétszeres Stanley Kupa-győztes szövetségi kapitánya

külön köszönetet mondott a magyar szurkolóknak, hogy végig remek hangulatot teremtettek.

"Nagyszerű meccs volt, végig izgalmas, kemény csata folyt a jégen. Valamikor egy szerencsés lövés, egy szerencsés ítélet változtatja meg a meccs képét. A magyar és a koreai szövetség, valamint a két válogatott között jó a kapcsolat, és ezért is köszönet a magyaroknak" - jegyezte meg Paek.

Fantasztikus a magyar szurkolótábor akiejvi világbajnokságon is Forrás: MJSZ/Gabor Fenyes

Szirányi Bence szerint túl sok erő ment el arra, hogy az emberhátrányokat kivédekezzék, ezért nem jutott elegendő energia a támadásokra, gólszerzésre.

"Elfogytunk a végére. Most is csak kettős emberelőnyben voltunk eredményesek, hátul pedig elfáradtunk. Így nincs esélyünk senki ellen a győzelemre" - mondta a lefújás után az MTI-nek.

Varga Arnold szerint sürgősen változtatni kell, mert így a hátralévő két fordulóban sem lesz jelentős esély a pontszerzésre.

Magyar Jégkorong

Nézd meg a magyar gólt a magyar kispadról, ilyet még úgysem láttál! ️ ✊ #gyerünkgyerekek, #magyarhoki, #IIHFWorlds

"Nem tudom, miért, sok egy-egy elleni akciónál késve reagálunk. Jönnek a kiállítások sorra. Egy mérkőzésen jó, ha három emberhátrány lehet, de már az első harmadban ennyinél jártunk. Így aztán elöl sincs meg a kellő erő, hogy ziccereket dolgozzunk ki, vagy gólt lőjünk" - mondta a hátvéd.

Bálizs Bence szomorúan jegyezte meg, hogy olyan gól, amelyet kapott - a második dél-koreai találat - százból ha egy becsúszik.

BáélizsDél-Korea ellen állt először a kapuban a 2017-es vb-n Forrás: foto@fenyesgabor.hu/Gabor Fenyes

"Ha nem lett volna ez a rövid sarkos gól, talán másként alakul minden. Sajnálom. Sajnos, tényleg sok időt töltöttek a harmadunkban, így nem volt eleget nálunk a korong, anélkül pedig nehéz győzni" - fogalmazott.