Nézze meg a Győr eddigi három BL-győzelmét - Görbicz-parádéval!

ETO ünneplés
Győr, 2017. május 8. A női kézilabda Bajnokok Ligája kupagyőztese Győri Audi ETO KC játékosai és a szurkolók ünnepelnek a győri Dunakapu téren 2017. május 8-án. A csapat 31-30-ra győzött a macedón Vardar Szkopje ellen a BL döntőjében május 7-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO a hétvégén harmadszor nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját a Vardar legyőzésével. Megmutatjuk mind a három eddigi BL-döntőt.

Az elsőt 2013-ban aratta, akkor még oda-visszavágós volt a döntő, az első meccsen idegenben is 24-21-re nyert a Győr (Görbicz Anita nyolc góljával) a Larvik ellen, a visszavágón pedig 23-22-re verte a Nora Mörkkel felálló norvég csapatot.

Egy évvel később a hétgólos Görbicz vezérletével a budapesti Final Four fináléjában 27-21-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen, így megvédte címét:

A hétvégi Vardar elleni meccs pedig (Görbicz hét góljával):

Görbicz: Mélyen érintett a hercehurca körülöttem

Görbicz Anita a jövő héten lesz 34 éves, ehhez képest a Final Fourban két meccsen 16 gólt dobott, méghozzá úgy, hogy irányító helyett szinte végig szélsőként kellett játszania. Kérdésünkre azt mondta, nagyon mélyről jött vissza, kemény két év van mögötte, a mostani teljesítménye pedig mutatja, hogy nem szabad őt leírni.