Vágólapra másolva!
Az európai úszószövetség (LEN) támogatja, hogy az eddigi nyolc helyett 12 női vízilabda-válogatott szerepeljen az olimpián.

Ugyanakkor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által megszabott sportolói létszámon nem változtatna a LEN, ez pedig azt jelentené, hogy a 24 csapat - 12 férfi és női - keretében együttesenként kettővel kevesebb, csak 11 játékos kapna helyet.

A létszámmal kapcsolatos állásfoglalás a LEN kétnapos marseille-i kongresszusán született meg. Másfajta módosításokkal azonban nem értett egyet a LEN, mert véleménye szerint a korábban napvilágot látott tervek a játék jellegét erősen megváltoztatnák.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a honlapnak elmondta, hogy a LEN támogatja a FINA, a nemzetközi szövetség elnöki posztjára kandidáló olasz Paolo Barellit.

"Szinte mindenki bátorította, ez az egység kiemelendő, nem megszokott a testület életében" - mondta. "A másik lényeges történés az volt, hogy Szántó Éva, a magyarországi vizes világbajnokság szervezőbizottságának igazgatója beszámolt az esemény előkészületeiről, aktuális állapotairól - nagy sikerrel" - tette hozzá.