Vágólapra másolva!
Fantasztikus idényt zárt a Budakalász a férfi kézilabda NB I-ben, mivel újonc létére a negyedik helyen végzett és indulhat az EHF-kupában. Ám azzal, hogy erőn felül teljesített Horváth Attila csapata, olyan helyzet állt elő, amire nem voltak felkészülve.

Az előzetes célkitűzés is az NB I-es tagság megtartása volt, amelyben a legelejétől bíztam. Az hatalmas öröm, hogy ennyire felülmúltuk" – kezdte Horváth István, a Budakalász sportigazgatója az Origónak. Ráadásul a keretet sikerült is megerősíteni a következő évre.

"Senki nem szeret egyhelyben topogni, nekünk is az a célunk, hogy minimum tartsuk a szintet. De a legjobb az lenne, ha előre tudnánk lépni. Ennek érdekében

– tette hozzá.

Jövőre még feljebb törne a Budakalász Forrás: budakalaszfkc.hu

Ám a nagy örömben gondolniuk kell a nemzetközi kupaszerepléssel járó plusz kiadásokra is.

"Az EHF-kupával járó költségeket nem lehet előre kiszámítani. A bírók és a zsűri díjazása a tervezhető költségek között van, a többi a sorsolástól függ. Nem mindegy, hogy Oroszországba kell utazni, vagy éppen Szlovéniába.

Több, mint tíz 1995 vagy az után született játékosunk van, az idegenlégiósokra vonatkozó szabályt is betartjuk, akik egytől-egyik minőségi, válogatott kézilabdázók. Ennél sokkal több támogatót szeretnénk, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Akármilyen ügyes játékosaink vannak,

Végül pedig a célkitűzésekről is ejtett pár szót Horváth István.

"Mindenképpen szeretnénk a következő bajnokságban az első hatban végezni, de ez több mindentől függ. Például attól is, hogy a többi csapat miként erősít. Szeptember körül lehet erről tisztább képet kapni.

Az edző a legjobb hat közé vezetné csapatát

Horváth Attila, a Budakalász vezetőedzője a következő idényben sem adná sokkal alább.

„Szeretnénk a legjobb hat között végezni a bajnokságban. Ennek a megvalósítása attól függ, hogy miként sikerül beilleszteni az új játékosokat, valamint attól is, hogy az új szerzemények milyen hamar sajáítják el a játékszisztémánkat. Az EHF-kupában a szereplést nagyban befolyásolja majd a sorsolás. Ha könnyebb ellenfeleket kapunk és sokáig tudunk menetelni, akkor úgy kell forgatni az együttest, hogy elkerüljenek minket a sérülések. A bajnokság hajrájában is odafigyeltünk már erre. Kétség kívül erősebb lesz a keret, mint az előző szezonban, így ha beépülnek az újak, akkor elérhetjük a céljainkat."