Vágólapra másolva!
Több százan köszöntötték a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét bronzéremmel záró Veszprém csapatát hétfőn, ahol a távozó játékosokat és edzőket is elbúcsúztatták.

A Veszprém Aréna előtt összegyűlt tömeg "Szép volt fiúk" és "Mi vagyunk a legnagyobbak" skandálással, piros mezbe öltözve köszöntötte a négyes döntőről hazaérkező csapatot.

Nagy László csapatkapitány megköszönve a szurkolók egész éves biztatását azt mondta: a négyes döntőben korábbról volt szombati győzelmük, már van vasárnapi győzelem is. A következő években - minél hamarabb - azt szeretné, hogy legyen egyszerre szombati és vasárnapi győzelem is, ami a négyes döntő megnyerését jelentené.

A rendezvényen búcsúztatták a Veszprémből távozó játékosokat: a 2000 óta a csapatban szerepelt Gulyás Pétert és Iváncsik Gergőt, a 2012-ben érkezett Chema Rodriguezt és a veszprémieket mindössze egy szezonon át erősítő Marko Kopljart. Szintén elköszönt a szurkolóktól a klubnál 2012 óta dolgozó Javier Sabate edző és a 2016 januárjában érkezett Josep Espar Moya másodedző is.

A Telekom Veszprém ebben a szezonban megnyerte a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát, ezüstérmes lett a SEHA-ligában, a Bajnokok Ligája hétvégén rendezett négyes döntőjét pedig a harmadik helyen zárta, miután szombaton 27-26-ra kikapott a francia Paris Saint-Germaintől, vasárnap pedig 34-30-ra legyőzte a spanyol Barcelonát.