Egyik nagy riválisától igazolhat Európa-bajnok kapust a Veszprém

handball Horizontal
Germany's goalkeeper Andreas Wolff (R) reacts with Germany's back Finn Lemke (Rear L) during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Group C handball match Germany vs Croatia on January 20, 2017 at the Kindarena in Rouen. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
Vágólapra másolva!
A Kieler Nachrichten című német lap értesülése szerint a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytathatja pályafutását Andreas Wolff, a THW Kiel és az Európa-bajnok német válogatott kapusa.

A 26 éves kapus a hírek szerint azért nem fogadta el a klub előzetes szerződéshosszabbítási ajánlatát, mert szeretne több játéklehetőséget kapni, ugyanis Alfred Gislason vezetőedző a fontosabb mérkőzéseken rendre a dán Niklas Landinnak szavazott bizalmat. Jelenlegi megállapodása 2019-ig szól.

Andreas Wolff mindenhol komoly erősítésnek számítana Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat

Thorsten Strom, a THW Kiel elnöke azt mondta, még nem kaptak hivatalos ajánlatot a kapusért, de a német lap szerint a Bajnokok Ligájában legutóbb ezüstérmes francia Paris Saint-Germain, valamint a bronzérmes Veszprém is érdeklődik iránta, sőt a képviselője állítólag már fel is vette a kapcsolatot a bajnok és Magyar Kupa-győztes klubbal.

Wolffot az utóbbi két idényben a legjobb kézilabdázónak választották Németországban,

a tavalyi Európa-bajnokságon pedig aranyérmesként a legjobb kapusnak járó különdíjat is megkapta.

A játékos megerősítette, hogy távozni szeretne, de határozottan tagadta, hogy azért döntött így, mert máshol sokkal több pénzt kereshetne. Indokként elmondta, hogy néhány emberrel megromlott a kapcsolata a Kielnél.

A Kieler Nachrichten megemlíti, hogy a Veszprém kapusai közül Mikler Rolandnak 2019-ig, a horvát Mirko Alilovicnak pedig 2018-ig szól a szerződése.