Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott pénteken 34 ponttal győzte le Szlovákiát Székesfehérváron.

Eredmény:
Magyarország-Szlovákia 98-64 (31-20, 18-7, 27-15, 22-22)
legjobb magyar dobók: Krivacsevics 30, Nagy D. 18

A magyar válogatott a felkészülési időszakot öt vereséggel kezdte, majd a múlt héten kétszer legyőzte a horvátokat Székesfehérváron.

A szintén Eb-résztvevő szlovákok ellen már pályára lépett a honosított Vandersloot Courtney is, aki csütörtökön csatlakozott a kerethez.

A székesfehérvári találkozó első pillanatától kezdve a magyar csapat irányított, a szlovákok csak az utolsó negyedben tudtak egyenrangú partnerei lenni a Krivacsevics Tijana vezette hazai együttesnek. A négyes és ötös poszton is bevethető játékos 30 pontot szerzett, ezzel az egész mezőny legeredményesebbjének bizonyult.

Krivacevic Tijana 30 pontot dobott a szlovákoknak Forrás: MTI/TASR/TASR/Martin Palkovic

A két válogatott szombaton 17 órakor ismét összecsap Székesfehérváron.

Az egy hét múlva kezdődő csehországi Európa-bajnokságon Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese a házigazdákkal, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Budapesten 2015-ben Eb-harmadik spanyolokkal, valamint az ukránokkal szerepel majd azonos csoportban. A mérkőzéseket Királyváradon (Hradec Kralove) játsszák.