18 év után visszavonul a német kézilabda legnagyobb punkja

HANDBALL-WORLD-MEN-GER-TUN Horizontal PORTRAIT HANDBALL MATCH WORLD CHAMPIONSHIP SHOUTING CLENCHED FIST DYED HAIR
Germany's Pascal Hens reacts after scoring during the Handball World Championship Group A match between Germany and Tunisia at the Kristianstad Arena in Kristianstad, Sweden, January 20, 2011. Photo Patric Soderstrom / SCANPIX ** SWEDEN OUT ** / AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / PATRIC SODERSTROM
Vágólapra másolva!
Pascal Hens visszavonul. A német balátlövő 18 évnyi profi kézilabdázás és 199 válogatott mérkőzés után döntött úgy, nem folytatja pályafutását.

Legutóbb a HBW Balingen-Weilstetten együttesében játszott, de a klub kiesett a Bundesligából, Hens pedig nem vállal be még egy szezont.

A frizura, amit sokáig nem felejtünk el Forrás: AFP/(c) Patric Söderström/Patric Soderstrom

„A sérülések ellenére rendben volt a szezon, szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, akik mindig fenomenálisak voltak, de

– idézi a Sport1.de Pascal Henst.

A 2 méternél is magasabb nehéztüzér 18 éves pályafutása alatt 13 évet a Hamburgban töltött, ahol 2011-ben a Bundesligát, 2013-ban pedig a BL-t is megnyerte. A német válogatott korábbi csapatkapitánya 2004-ben Európa-bajnokságot és olimpiai ezüstöt nyert, 2007-ben viszont világbajnok lett, gólkirályként. A válogatottságot 2012-ben mondta le 199 mérkőzéssel és 565 góllal a háta mögött.