Ősztől Miskolcon dolgozik a női kapitány

magyar kosárlabda  Svitek, Stefan Foglalkozás guggol Közéleti személyiség foglalkozása magyaráz sportoló SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY szövetségi kapitány
Pöstyén, 2016. november 23. Stefan Svitek szövetségi kapitány a magyar válogatott tagjaival a kosárlabda női Európa-bajnoki selejtező csoportkörének hatodik fordulójában játszott Szlovákia elleni mérkőzésen Pöstyénben 2016. november 23-án. (MTI/TASR/Martin Palkovic)
Vágólapra másolva!
Stefan Svitek, a női kosárlabda-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya irányítja ősztől az Aluinvent DVTK-t.

A klub honlapja kiemeli, a szlovák születésű szakember korábban a kassai Good Angels csapatával négyszer nyert szlovák bajnokságot és rendszeresen az Euroliga rájátszásába jutott. Később irányította a szintén szlovák MBK Ruzomberokot, majd a lengyel Wisla Can-Pack Kraków és CCC Polkowice vezetőedzője volt.

Stefan Svitek szövetségi kapitány a magyar válogatott tagjaival a kosárlabda női Európa-bajnoki selejtező csoportkörének hatodik fordulójában játszott Szlovákia elleni mérkőzésen Pöstyénben 2016. november 23-án Forrás: MTI/TASR/TASR/Martin Palkovic

Svitek jelenleg második ciklusát tölti a magyar válogatott kispadján, 2015-ös kinevezése előtt 2012-ben már irányította a nemzeti csapatot, amellyel a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készül.

Az előző idényben a spanyol Maikel López volt a miskolci női kosárlabdacsapat vezetőedzője, az ő munkájára a következő szezontól sportigazgatóként számítanak.