Vágólapra másolva!
Péntek este fél kilenctől a magyar női kosárlabda-válogatott megkezdi szereplését a csehországi Európa-bajnokságon. Az első ellenfél az olimpiai-és világbajnoki ezüstérmes, a 2015-ben a budapesti Eb-harmadik spanyol válogatott lesz.

Lucas Mondelo együttese nagyszerű sorozatban van, hiszen az elmúlt négy évben minden világversenyről éremmel térhetett haza. A legutóbbi két Európa-bajnokságon lejátszott 19 mérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el, a két évvel ezelőtti budapesti elődöntőt.

A magyar válogatott bedobója, Nagy-Bujdosó Nóra tisztában van vele, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de esze ágában sincs feladni a harcot.

„Az elmúlt hetekben a felkészülés úgy épült fel, hogy meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtottunk,

– mondta Nagy-Bujdosó Nóra, aki azt is elárulta, hogy a vezetőség nem tűzött ki konkrét célt a csapat elé, de a játékosok szeretnék, hogy legalább egy győzelem összejöjjön a csoportban.

Nagy-Bujdosó Nóra és Medgyessy Dóra is jó hangulatban várja a spanyolokat Forrás: Origo

A spanyol válogatott a végső győzelemre is esélyes, Nagy-Bujdosó szerint az első meccsen meg lehetne lepni őket.

„Az első mérkőzésünk a legnehezebb, de a spanyolokat talán az elején el tudjuk kapni. Átvettük már a figuráikat, becsülettel felkészültünk belőlük.

Sokan úgy gondolják, hogy a spanyolok elleni meccset fel kellene adni, hogy a csehek és az ukránok ellen nagyobb esély legyen a győzelemre és a továbbjutás kiharcolására.

„Nem adjuk fel, ez egészen biztos.

– tette hozzá Nagy-Bujdosó Nóra, aki azt is elárulta, hogy a magyar csapat legnagyobb fegyvere az egységesség lehet. Erről meg is bizonyosodhattunk, ugyanis csütörtök este remek hangulat uralkodott a lányok körül, bízunk benne, hogy péntek estére is így marad.

A magyar női kosárlabda válogatott péntek este 20.30-tól kezdi meg a szereplését Hradec Královéban az Európa-bajnokságon.

Stefan Svitek tanítványai az Európa-bajnoki bronzérmes spanyolokkal, a házigazda csehekkel és az ukránokkal kerültek egy csoportba.

Knézy Jenő: Csak a lelkek ne törjenek össze a spanyolok ellen

Péntek este a magyar női-kosárlabda válogatott Spanyolország ellen kezdi meg a szereplését a csehországi Európa-bajnokságon. Az M4 sport kommentátora, Knézy Jenő úgy gondolja, az eredmény egyelőre másodlagos. A legfontosabb az önbizalomszerzés. Az embernek az az érzése támadt Hradec Králové utcáit járva, hogy biztosan eltévedt, mert semmi sem utalt arra, hogy a cseh város is otthont ad a 2017-es női kosárlabda Európa-bajnokságnak.