Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott szombat este hattól a házigazda cseh válogatott ellen játssza második mérkőzését Hradec Královéban az Európa-bajnokságon. Az összecsapásnak óriási tétje van, mivel mindkét csapat vereséggel kezdte a tornát, így a vesztes jó eséllyel búcsúzik.

A csehek az első meccsükön 59-47-re kikaptak az ukránoktól, így - mivel a spanyoloktól szinte biztos az újabb vereség hétfőn - számukra élet-halál kérdése a magyarok elleni találkozó. Stefan Svitek, a mieink szövetségi kapitánya elmondta, hogy rajtunk kisebb teher lesz a mérkőzésen.

Stefan Svitek úgy gondolja, a cseheken nagyobb nyomás lesz Forrás: Origo

„Nehéz meccs lesz, mindkét csapaton pszichikai nyomás lesz, de szerintem rajtuk nagyobb.

Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, csak a támadás befejezéseket picit precízebben kell végrehajtanunk” – mondta Stefan Svitek.

A házigazdák ellen sosem könnyű, mivel a hazai pálya előnye sokszor felbecsülhetetlen. Határ Bernadett, a magyar válogatott centere a spanyolok elleni vesztes meccset követően elégedetlen volt a játékvezetéssel, borítékolható, hogy a házigazda ellen sem lesz minden egyszerű.

Határ Bernadett hasznosan játszott a spanyolok ellen Forrás: fiba.com/eurobasketwomen

„Kemény meccset játszottunk a spanyolokkal.

Persze tisztában vagyunk azzal, hogy a spanyolok más kategóriát képviselnek, így 14 pontos vereség miatt nem kell szégyenkeznünk. Nem szomorodtunk el, készülünk a csehek elleni meccsre, amelyre ez tökéletes ráhangolódás volt” – értékelte a spanyol válogatott elleni nyitómérkőzést Határ Bernadett, aki 7 ponttal, 8 lepattanóval és egy gólpasszal járult hozzá a magyar csapat teljesítményéhez.

Biztos, hogy kemény és harcos meccs lesz, ahol mindkét gárda az életéért fog küzdeni” – mondta a válogatott centere. Hozzátette, hogy az arénába kilátogató magyar szurkolók remek hangulatot teremtettek, és reméli, hogy a következő meccsre még többen kilátogatnak majd.

Fegyverneky Zsófia, a válogatott csapatkapitánya a spanyolok elleni mérkőzés után elmondta, hogy az extra, ami hiányzott, arra a csehek ellen nagy szükség lesz.

Fegyverneky szerint a cseheknek mindent fel kell tenniük egy lapra Forrás: Origo

„A csehek más stílusban játszanak, mint a spanyolok.

Ebben javulnunk kell” – kezdte Fegyverneky Zsófi, aki 7 pontot dobott és 4 gólpasszt jegyzett a pénteki meccsen. „Azonban ha a védekezésünk ugyanilyen stabil lesz, és támadásban is lesz pár extra teljesítmény, akkor lesz keresnivalónk.

– zárta a szavait a magyar válogatott csapatkapitánya.

A csoport győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a második és harmadik helyezettek nyolcaddöntőt játszanak, az utolsó pedig befejezi szereplését.