Vágólapra másolva!
Vasárnap este véget ért a női kosárlabda Európa-bajnokság, amit a magyar válogatottal egy csoportban szereplő spanyol csapat nyert meg, miután a döntőben 71-55-re legyőzték a franciákat.

Az első negyedben kiegyenlített játék zajlott, igaz a spanyolok hárompontos előnyre szert tudtak tenni. A következő felvonásban Alba Torrensék már 6 pontot vertek a gallokra. A spanyol válogatott további hét ponttal növelte előnyét, míg az utolsó etapban 15-15-re végeztek a csapatok, de a franciáknak esélyük sem volt az egyenlítésre.

Alba Torrens 18 pontot dobott a döntőben Forrás: fiba.com/eurobasketwomen

Az olimpiai ezüstérmes és a legutóbbi Eb-n bronzérmes spanyolok 1993 és 2013 után újra felértek a csúcsra, ráadásul a torna legjobb játékosát is ők adták Alba Torrens személyében.

A belga válogatott szerezte meg a harmadik helyet az Európa-bajnokságon, mivel a vasárnapi bronzmérkőzésen rendkívül könnyedén legyőzte a görög csapatot. A belga együttes - amely a nagyszünet után mindössze 16 pontot engedett riválisának - története első Eb-érmét gyűjtötte be.

A belga válogatott története első Európa-bajnoki érmét nyerte Forrás: fiba.com/eurobasketwomen

Törökország csapata lett az ötödik, miután a vasárnapi helyosztón kilenc ponttal legyőzte Lettországot, míg Olaszország a hetedik helyen végzett miután 17 ponttal diadalmaskodott Szlovákia felett.