A fradista lányok örülnek a bombaerős ellenfélnek

Bukarest, 2017. április 7. Kovacsics Anikó (j) és Szekeres Klára, az FTC Rail Cargo Hungária, valamint Oana Manea a CSM Bukarest játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén Bukarestben 2017. április 7-én. (MTI/Mediafax/George Filip)
Vágólapra másolva!
Kovacsics Anikó szerint jó ómen lehet, hogy a tavalyi ezüstérmes Vardar Szkopjéval kezd a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. Bíró Blanka úgy véli, a macedónok tanultak a tavalyi meccsből.

Az elmúlt szezonban ugyanígy a macedón bajnok otthonában játszotta első BL-meccsét az FTC-Rail Cargo Hungaria, akkor a zöld-fehérek úgy értek el 27-27-es döntetlent, hogy az utolsó másodpercekben Szucsánszki Zita a saját térfeléről üres kapura kapufát dobott. Kovacsics Anikó örül annak, hogy gyakorlatilag a legnehezebb meccsel kezd a csapat.

„A tavalyi évből kiindulva ez egy jó ómen, és remélhetőleg október elejére már belerázódunk a játékba.

- mondta az irányító a klub hivatalos honlapján, utalva arra, hogy Dragana Cvijic, Jovana Sazdovska, Mirjeta Bajramovska és Polina Kuznyecova is a szkopjei együttesben folytatja a nyártól.

Kovacsics Anikó (j) nem tart a Vardartól Forrás: MTI/Mediafax/George Filip

„Már sehova nem megyünk feltett kézzel, az elmúlt időszakban felépítettünk magunknak egy olyan renomét, hogy sehol sem számítunk esélytelennek. Volt egy-két meccsünk tavaly, például a Vardar elleni hazai vereség (24-37 - a szerk.) és a Thüringer elleni idegenbeli döntetlen (29-29 - a szerk.), amikor nem jött ki a lépés. Az ilyen találkozókat szeretnénk elkerülni, jó lenne a nullára csökkenteni ezeknek a meccseknek a számát. Nem szabad ilyen pontokat adni az ellenfeleknek" - mondta Kovacsics.

Szerinte az átalakuló Larvikot sem szabad leírni a sok távozó ellenére sem. "Hallani a híreket, hogy többen abbahagyják a norvég ikonok közül, elhagyják a csapatot klasszis játékosok, nem is nagyon tudjuk, hogy kikből fog állni a Larvik. Az azonban biztos, hogy a hírnevéhez mérten, norvég stílusban fog játszani."

Bíró Blanka szerint a Vardar tanult a tavalyi, első fordulós mérkőzésből. „Nem úgy számolnak majd velünk, mint tavaly.

A Ferencváros kapusa úgy gondolja, hogy a Larvik és a Thüringer elleni hazai összecsapást mindenképp meg kell nyerni, még akkor is, ha a norvégokról keveset tudunk. „Szerintem a Larvik elleni idegenbeli meccs lesz a legfontosabb, azon sok minden eldőlhet" - mondta Bíró Blanka.

A szóban forgó találkozó az utolsó fordulóban lesz.

A várható menetrend:
Október 6-8.: Vardar - FTC-Rail Cargo Hungaria
Október 13-15.: FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik
Október 20-22.: Selejtezős ellenfél FTC-Rail Cargo Hungaria
November 3-5.: FTC-Rail Cargo Hungaria - Selejtezős ellenfél
November 10-12.: FTC-Rail Cargo Hungaria - Vardar
November 17-19. Larvik - FTC-Rail Cargo Hungaria.