Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott, másodszor is győzött a World Grand Prix harmadik csoportjának mexikói tornáján. Szakmáry Grétáék ezúttal Ausztráliát múlták felül 3-1-re. 

Alberto Salomoni szövetségi kapitány így értékelt a magyar szövetség honlapján: Nagyon jól kezdtünk, azt tettük, amit elterveztünk. Csakhogy Ausztrália változtatott a játékán, és a harmadik szettben gondjaink támadtak.

A szünetben azt mondtam a lányoknak, hogy nincs okunk idegesnek lenni, játsszunk, ahogyan a mérkőzés elején. Lépésről lépésre haladjunk, és ne a hibákra gondoljunk, hanem a megoldásokat keressük. A negyedik felvonásban aztán úgy kezdett a csapat, mint a rakéta, négy-öt ponttal vezettünk, és szerintem megérdemeltük a győzelmet, gratulálok a játékosaimnak, mert nem volt egyszer az ausztrálok szépítése után erősnek maradni.

Liliom Rita (szemben) eredményesen támadta az ausztrálokat Forrás: FIVB

Nagyon örülök a két sikernek és a hat pontnak. Holnap, Mexikó következik, és nemcsak a játékosok, hanem a város, az ország ellen fogunk játszani.

Női röplabda World Grand Prix, 2. kör, 2. forduló, Aguascalientes (Mexikó): Magyarország – Ausztrália 3:1 (17, 21, -25, 19)

A csoport másik mérkőzésén: Mexikó-Trinidad és Tobago 3-1

A csapat két győzelemmel várja a torna magyar idő szerint hétfőn hajnali háromkor kezdődő zárását a házigazda Mexikó ellen.