Vágólapra másolva!
A mezőny és a döntő létszámát is növelik a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. Az Európai Úszószövetség csütörtöki sajtóközleménye szerint a szeptember elején kezdődő idényben már 16 együttes szerepel a sorozat főtábláján. A csapatok fele továbbjut a döntőtornára - vagyis Final Six helyett Final 8 lesz az elnevezése - amelynek a Pro Recco rendezésében Genova ad otthont 2018. június 6. és 9., vagy 7. és 9. között.

A LEN indoklása szerint kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesznek képesek a fináléban, mivel minden résztvevőnek ugyanannyi mérkőzést kell játszania. A hatos döntőben a főtábla két csoportgyőztese közvetlenül az elődöntőbe jutott.

A magyar színeket a címvédő Szolnok, valamint az Eger és az OSC képviseli a BL-ben Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Ezzel a bővítéssel a Bajnokok Ligája még több vízilabda-rajongót érhet el, és nemcsak a kontinensünkön, hiszen nagy érdeklődést tapasztaltunk az amerikaiak részéről is.

A BL egy márkává vált, nagyon népszerű, de néhány dologban, például a promóción és a televíziós közvetítés minőségén még szeretnénk javítani" - nyilatkozta Marco Birri, a LEN operatív igazgatója.

A magyar színeket a címvédő Szolnok, valamint a legutóbb negyedik Eger és az OSC képviseli a BL-ben.

A férfi Bajnokok Ligája 2017/18-as idényének menetrendje
1. selejtezőkör: szeptember 15-17.
2. selejtezőkör: szeptember 29.-október 1.
3. selejtezőkör: október 14-18.

csoportkör (14 forduló): október 25.-2018. május 9.
nyolcas döntő: 2018. június 6-9. vagy 7-9.