Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyert a házigazda Venezuela ellen a World Grand Prix harmadik csoportjában, így százszázalékos mérleggel jutott a négyes döntőbe.

A négyes döntő szempontjából tét nélküli volt a mérkőzés, mert az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat ott lesz a fináléban.

Venezuela rögtön a meccs elején 2-0-s vezetésre tett szert, de a Tálas Zsuzsanna vezette csapat az első technikai szünetre előnybe került (8-7),

és innen már a szett megnyerése sem okozott problémát (25-18).

A magyar lányok tökéletes mérleggel jutottak be a négyes döntőbe Forrás: hunvolley.hu

A másodikban is rendre megvolt a három-négy pontos előny, és Alberto Salomoni kapitány jó ütemtű időkéréseinek köszönhetően az ellenfél sem tudott feljebb zárkózni, így 25-19-re nyertek a magyar lányok.

A harmadik szett elején 4-1-re meglépett Venezuela, de egy rossz nyitással saját lendületét törte meg. A folytatásban többnyire a házigazda vezetett, egészen a hajráig, amikor a magyar csapat három pontra elhúzott,

majd a harmadik meccslabda értékesítésével 25-23-ra megnyerte a szettet és így a meccset is.

Venezuelának csak a harmadik szettben volt esélye Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

"Az akarat győzelme volt ez a mai, koncentráltak voltunk, a legfontosabb pontoknál jól játszottunk. A harmadik szettben ugyan visszajött Venezuela, és nyomás alá helyezett minket, de akkor is helyén volt a szívünk.

Hatból hat meccset nyertünk, mit mondhatnék, hihetetlenül boldog vagyok, főleg a lányok miatt" - olvasható Alberto Salomoni nyilatkozata a hunvolley honlapján.

A magyarokon kívül Franciaország, Venezuela és Ausztrália jutt be a négyes döntőbe.