Vágólapra másolva!
Hiába nyerte meg a női röpladba World Grand Prix sorozat III-as zónájában mind a hat selejtezőjét a magyar válogatott, a Nemzetközi Röplabda Szövetség csúnyán elbánt a magyarokkal. A World Grand Prix-sorozat III. osztályában a négyes döntőt a hétvégén az ausztráliai Canberrában rendezik. Az FIVB pedig elképesztő döntést hozott.

A Nemzetközi Szövetség megtette azt, amit szinte senki nem akart előzetesen elhinni. Csak azért, mert a tornát Canberrában az ausztrálok rendezik, az ötödik kontinens csapatát első helyen emelték ki, így ők játszanak az elődöntőben a gyenge Venezuelával. A magyarok pedig már az elődöntőben összekerülnek a francia válogatottal.

A selejtezőben a legjobb eredményt a magyar válogatott érte el, még a franciáknál is jobban szerepeltünk. Így joggal reménkedhettünk abban, hogy miénk lesz az 1-es szám a kiemeléskor a canberrai négyes döntőben.

Az FIVB annak az ausztrál csapatnak adta a legjobb kiemelési helyet, amelyiknek nem is kellett selejteznie.

Miközben a magyar válogatott két hét alatt körbeutazta a világot, hiszen az első selejtezőkört Mexikóban, a másodikat Venezuelában rendezték meg.

Az FIVB kiemelése egyszerűen érthetetlen Forrás: Origo

A magyar-francia meccs ennek a tornának az előrehozott döntője, míg a másik ágról vagy a hazai, vagy a dél-amerikai válogatott jut be a fináléba.

Nyugodtan kijelenthető tehát, hogy az a csapat, amelyik a magyar-francia meccset megnyeri, gyakorlatilag az egész sorozat győztese lesz.

Márpedig a tét nagy, mert a végső győzelmet elérő együttes feljut a World Grand Prix sorozat II. osztályába.