Társoldalunk:

A Veszprém kézilabdázója rövid üzenetben tudatta: nem tér vissza

2017.07.24. 18:53

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője a következő idényben nem számít az izlandi Aron Pálmarsson játékára.

A Bajnokok Ligájában legutóbb bronzérmes magyar klub honlapján megjelent közlemény felidézi, hogy a csapat hétfőn kezdte a felkészülést a következő idényre, de az első edzés előtt 15 perccel Pálmarsson rövid üzenetben jelezte az edzőnek, hogy nem kíván megjelenni, helyette hazautazik Izlandra.

Ljubomir Vranjes tájékoztatta a klub elnökségét, valamint a klubot működtető gazdasági társaság vezetését, hogy a történtek miatt nem számít a játékosra a következő idényben.

Ljubomir Vranjes szerint egy profin gondolkodó játékos nem helyezheti előtérbe saját érdekeit a csapattársaival szembenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

A közlemény szerint Vranjes azért határozott így, "mert a játékos döntése azt jelenti, hogy nem tiszteli a csapattársait, ez pedig az ő filozófiájába nem fér bele, egy profin gondolkodó játékos nem helyezheti előtérbe saját érdekeit a csapattársaival szemben".

Az elnökség és a részvénytársaság vezetése egyetért az edző döntésével, ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a játékos jogszerűtlen viselkedését, amellyel súlyosan megszegte a 2018 júniusáig érvényben levő szerződését, emiatt késedelem nélkül megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy a lehető legsúlyosabb eltiltást és kártérítési kötelezettséget rója ki az illetékes szervezet".

Közelmúltbeli spanyol sajtóhírek szerint az már korábban eldőlt, hogy Pálmarsson jövő nyáron Barcelonába igazol.

A Telekom Veszprém új vezetőedzője a következő idényben nem számít az izlandi Aron Pálmarsson játékáraForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Horst Galuschka

A veszprémiek közleménye felidézi, hogy a két klub június végén megállapodott, hogy az irányítóként és átlövőként is bevethető kézilabdázó a következő idényt is a magyar klubnál tölti, a katalánok nem vásárolják ki a szerződéséből. A megegyezést nem befolyásolja a szerződésszegés.

Aron Pálmarsson 2015-ben ötszörös német bajnokként és kétszeres Bajnokok Ligája-győztesként a német THW Kiel csapatától igazol Veszprémbe.